ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, FTSED, ΔΕΗ: Ανασκόπηση εβδομάδας – Τεχνικές σημειώσεις για ΓΔ, ΟΠΑΠ, EUROBANK, AEGEAN, CENERGY, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΦΟΥΡΛΗΣ, EUROBANK, AUTOHELLAS

Εβδομάδα ανοδικής αντίδρασης με διόρθωση ως τα μισά όλου του καθοδικού από τα υψηλά έτους το οποίο ήταν 5κυματικό κι έβγαλε μια κρυφή απόκλιση μόνο στο εβδομαδιαίο όπως βλέπουμε στα διαγράμματα.

Οι τράπεζες έπαιξαν και αυτή τη φορά τον πιο σημαντικό ρόλο σε αυτή αντίδραση έχοντας αντίστοιχη και κάπως καλύτερη εικόνα με τον 25ρη αφού έκλεισαν στα υψηλά της εβδομάδας μετά την παράσταση που στήθηκε στην ΕΤΕ την Παρασκευή.

Μπορεί η ΕΤΕ να εντυπωσίασε κλέβοντας την παράσταση στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας αλλά σε επίπεδο εβδομάδας είχε την μικρότερη άνοδο

Οι πιο σημαντικές μερισματοφόρες μετοχές συμμετείχαν σαφώς λιγότερο αυτή τη φορά κι οι τιμές  του δείκτη τους είναι σε πιο έντονη καθοδική τάση στο ημερήσιο από των άλλων δεικτών έχοντας διασπάσει και τη γραμμή από τα χαμηλά του  Οκτωβρίου.

Η ΔΕΗ που δεν είναι ούτε τράπεζα ούτε μερισματοφόρος είχε ακόμα μια κακή εβδομάδα με αρνητικό κλείσιμο, μόνη αυτή από τις 12 πιο βαριές μετοχές, το 2ο διαδοχικό κάτω από τον εβδ. 20ρη και χρειάζεται αντίδραση για να αποφύγει τα χειρότερα αρχικά και μετά να αλλάξει την τεχνική εικόνα.

Η εικόνα που προκύπτει από το πινακάκι συνοπτικής ανασκόπησης παραμένει το ίδιο κόκκινη με της προηγούμενης εβδομάδας.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα έχουμε μια τρικυματική ανοδική διόρθωση σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν και στην προηγούμενη ανάρτηση, πριν από ένα δεύτερο καθοδικό, τεχνικά μιλώντας χωρίς να μπορεί να εκτιμηθεί η ακριβής επίπτωση της αποτυχίας της ΝΔ να πιάσει τους εκλογικούς της στόχους αλλά και το Βατερλό σε Γαλλία που οδηγεί σε πρόωρες εκλογές με τόσα πολλά να διακυβεύονται και βέβαια και στη Γερμανία ως ένα βαθμό. Οι αβεβαιότητες στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον αυξάνονται κατακόρυφα από σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΟΗ 10/6/24

ΜΥΤΙΛ 11/6/24 Επίτευξη στόχου

ΓΔ, ΑΡΑΙΓ, CENER 11/6/24

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Επίτευξη στόχου Δ.Κ

ΦΡΛΚ 11/6/24

ΓΔ, ΔΤΡ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, DAX, ΚΟΥΕΣ, ΔΕΗ, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ, ΕΛΧΑ, ΑΡΑΙΓ, ΕΧΑΕΕΥΡΩΒ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΕΥΡΩΒ 11/6/24

ΟΤΟΕΛ 11/6/24

ΟΠΑΠ 11/6/24

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *