Μηνιαία κι εβδομαδιαία ανασκόπηση ΓΔ, FTSE L.C, ΔΤΡ, ΕΤΕ, EUROBANK, FTSED, Coca Cola ΕΕΕ, OTE, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΔΕΗ, JUMBO, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ LAMDA DEVELOPMENT, CENERGY, ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Το κλείσιμο του μήνα έγινε στα χαμηλά για τον ΓΔ, τον FTSE L.C, αλλά και τον FTSED, με τους δυο πρώτους να επιτυγχάνουν τους στόχους που τέθηκαν στην προηγούμενη ανάρτηση.

Στο εβδομαδιαίο (όπως και στο μηνιαίο) είχαμε αρνητικές αποκλίσεις που δικαιολογούν τεχνικά τη διόρθωση που είναι σε εξέλιξη. Οι τιμές πλησιάζουν την πρώτη ενδιαφέρουσα στήριξη μεσοβραχυπρόθεσμα του εκθετικού κινητού των 20 εβδομάδων (ΕΚΜΟ 20) και την πράσινη ανερχόμενη γραμμή τάσης που ξεκινά από το χαμηλό του Οκτώβρη και διέρχεται από το χαμηλό της προηγούμενης διόρθωσης του Απρίλη.

Η επόμενη σημαντική οριζόντια στήριξη βρίσκεται στο χαμηλό του Απριλίου κάτω από το οποίο θα θεωρούμε ότι έχουμε ένδειξη αλλαγής τάσης και στο εβδομαδιαίο και για τους 3 μεγάλους δείκτες.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος του FTSE L.C έχει ουσιαστικά επιτευχθεί όπως έγινε νωρίτερα ως γνωστόν με τον στόχο της ανοδικής διάσπασης του ανοδικού τριγώνου του ΓΔ γεγονός που επίσης δικαιολογεί μια στάση εδώ γύρω μαζί ίσως και με κάποιες συμπτώσεις στον κινητήριο μοχλό της ανόδου τις τράπεζες ο δείκτης των οποίων είχε επίσης αρνητική απόκλιση στο εβδομαδιαίο όπως θα δούμε παρακάτω.

Προβληματική είναι η εικόνα και στο εβδομαδιαίο του δείκτη των μερισματοφόρων τίτλων που ως γνωστόν ξεκίνησε να μετριέται πριν 4 χρόνια. Και εδώ το χαμηλό του Απρίλη είναι η επόμενη σημαντική οριζόντια στήριξη όπως και στους άλλους τρεις δείκτες.

Από τις 4 μη τραπεζικές μετοχές με το μεγαλύτερο βάρος στο δείκτη μόνο η ΕΕΕ διασώζεται τον Μάιο αν και έκανε επίσης μια κακή εβδομάδα. Στα διαγράμματά τους σημειώνονται τα σήματά τους προκύπτουν από τον γρήγορο TSI και τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων.

Ο ΟΤΕ ξεπέρασε τον στόχο του μίνι σχηματισμού διπλής κορυφής (Δ.Κ) στην τελευταία συνεδρίαση και ενεργοποίησε άλλη μια Δ.Κ. Ο στόχος του ΩΚΩ του ΟΠΑΠ ως γνωστόν πιάστηκε μέσα στην εβδομάδα ενώ εκκρεμεί αυτός του ΜΥΤΙΛ στα 36,38 ευρώ.

Ακολουθούν τα αντίστοιχα διαγράμματα με τα αντίστοιχα σήματα για τις 4 επόμενες μεγάλες της αγοράς από τις οποίες σαφώς χειρότερη εικόνα έχει η μετοχή της ΜΠΕΛΑ

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη ΔΕΗ που είναι σε καθοδική τάση σε εβδομαδιαίο κι ημερήσιο και πλησιάζει τα χαμηλό των 10,85 που είναι η επόμενη στήριξη που δεν πρέπει να χάσει για ευνόητους λόγους. Αν δεν κάνει άλλο κάτω πάντως παραμένει ζωντανό αν και μακρινό το σενάριο σχηματισμού ανάστροφου ΩΚΩ.

Από τις 6 επόμενες και τελευταίες που θα δούμε με τα αντίστοιχα σήματα σε αυτή την ανασκόπηση την καλύτερη εικόνα είχαν οι CENER που έμεινε ανεπηρέαστη, η ΤΙΤΑΝ παρά την υποχώρηση της εβδομάδας και η ΒΙΟ ενώ διασώθηκαν κι μετοχές Περιστέρη. Την χειρότερη εικόνα συνολικά είχε η ΛΑΜΔΑ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόσφατο χαμηλό της ΤΙΤΑΝ

Στο πινακάκι έχουμε κυριολεκτικά κόκκινη εισβολή με την πλειοψηφία των κελιών του ημερήσιου στο κόκκινο και τους μισούς σχεδόν από τους τίτλους να κλείνουν κάτω από τον ΕΚΜΟ 20εβδομάδων.

Η υπεραπόδοση σε σχέση με τους μεγάλους ξένους δείκτες που είχαν ένα ακόμα καλό μήνα έχει πλέον εξαφανιστεί τουλάχιστον ως προς τους τρεις από αυτούς

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχολιασμός - συγκρίσεις διαθέσιμων προγραμμάτων ρεύματος Ιουνίου

SP500. HNGSENG (GPAP90)

ΓΔΔΤΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΣΑΡ

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *