Σχόλια για την εικόνα της αγοράς μεσοβδόμαδα

Σημαντική μέρα η χθεσινή για τις εταιρείες πληροφορικής κυρίως μετά και τις εξελίξεις στην ΕΝΤΕΡ. Όπως θα δούμε παρακάτω στο πινακάκι, η ΚΟΥΕΣ συνέχισε την αντίδρασή της από το μη παρέκει διασπώντας και την οριζόντια αντίσταση στο εβδομαδιαίο ενεργοποιώντας και τον μεγάλο σχηματισμό διπλού πυθμένα με στόχο νέα ιστορικά υψηλά, ακυρώνοντας και το σενάριο ΩΚΩ με την υπέρβαση των ώμων, η ΚΟΥΑΛ διέσπασε την οριζόντια αντίσταση στο ημερήσιο κι έκανε νέα υψηλά 16+ ετών ενώ και η ACAG διέσπασε τη δική της οριζόντια αντίσταση στο ημερήσιο όπως και η ΕΚΤΕΡ που δεν είναι στην ίδια κατηγορία.

Στις τράπεζες είχαμε διόρθωση μετά το προχθεσινό ξεσάλωμα και την αρνητική απόκλιση ενώπιον της Μ κι ο μέγιστος στόχος του αν. ΩΚΩ του ΔΤΡ στις 1318 μονάδες θέλει υπομονή, ειδικά αν κρατήσει η δυσμενής αλλαγή που είδαμε στους αμερικάνικους δείκτες.

Τα επίπεδα των οριζόντιων στηρίξεων του δείκτη και των συστημικών τραπεζών πλην ΠΕΙΡ δεν απέχουν και πολύ από τρέχοντα επίπεδα και αναφέρονται στο πινακάκι οπότε δεν γεμίζω πάλι την ανάρτηση διαγράμματα.

Κατά τα λοιπά είχαμε αντίθετες κινήσεις στα υπόλοιπα βαριά χαρτιά με ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ να κοκκινίζουν και την ΕΕΕ και τα διυλιστήρια να αντισταθμίζουν μαζί με τον όμιλο Περιστέρη και  τη CENER που επιβεβαίωσε την ένδειξη ανοδικής τάσης και στο ημερήσιο. Η γενική εικόνα είναι ότι η αγορά δείχνει άλλη μια φορά έτοιμη για διόρθωση με τις αρνητικές αποκλίσεις να υφίστανται και στους υπόλοιπους σημαντικούς δείκτες, αλλά το έργο το έχουμε δει κι άλλες φορές το τελευταίο τρίμηνο να διαψεύδεται.

Αντίστοιχες αποκλίσεις πάντως είχαμε και στους αμερικάνικους δείκτες που έδωσαν χθες εμφαντικό gap down...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

RVSN (TEO)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *