Η εικόνα της αγοράς στο τέλος του Ιανουαρίου -ΓΔ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΟΤΕ, AEGEAN

Επίτευξη του στόχου του σχηματισμού αναστροφής στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα για τον ΓΔ που έφθασε 1,32 μονάδες από το υψηλό του 2014 και πλέον παίρνει σειρά ο γνωστός στόχος από το μεγάλο τρίγωνο. Οι αποκλίσεις που είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση ισχύουν αλλά δεν φαίνεται να έχουν επηρεάσει ακόμα την άνοδο των τιμών.

Άλλος ένας μήνας με υπεραπόδοση σε σχέση με τους μεγάλους ξένους δείκτες που έκαναν τον Ιανουάριο νέα ιστορικά υψηλά!

Αξιοσημείωτη και καθοριστική στην καλή εικόνα του μήνα η απόδοση των τραπεζών με κορυφαία την ΠΕΙΡ μετά το ντεμαράζ των τελευταίων συνεδριάσεων.

Οι τιμές της ΠΕΙΡ διέσπασαν τελικά με τη σειρά του το περυσινό υψηλό και βρίσκονται μέσα στο μεγάλο χάσμα της 19/4/21. Πιθανά σημαντικά fibo extensions συμπίπτουν πέριξ των 4,47 ευρώ, λίγο χαμηλότερα από το πλήρες κλείσιμο αυτού του gap όπως βλέπουμε στο εβδομαδιαίο διάγραμμα.

Οι τιμές φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη δυναμική με αυξημένο όγκο στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις και με ανοδικό χάσμα στη χθεσινή συνεδρίαση.

ΕΛΧΑ, ΒΙΟ, ΤΙΤΑΝ και ΔΕΗ ήταν με τη σειρά οι τίτλοι υψηλής κεφαλαιοποίησης που είχαν πολύ καλή απόδοση και κατά συνέπεια συμβολή στην καλή εικόνα του ΓΔ. Καλή απόδοση τελικά είχε και η ΑΡΑΙΓ (8,29%) παρά τα σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια του μήνα. Χθες ενεργοποιήθηκε ο τελευταίος σχηματισμός διπλού πυθμένα που θέτει στόχο την περιοχή των 13 ευρώ.

ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ και ΟΛΠ ήταν μαζί με την ΑΡΑΙΓ οι επόμενη τετράδα τίτλων που υπεραπέδωσε του ΓΔ τον Ιανουάριο. Τελευταίες στην υπεραπόδοση ήταν η ΜΟΗ με 6,40% και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ με 5,93%.

Στον αντίποδα με απώλειες έκλεισαν οι ΚΟΥΕΣ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΔΜΗΕ...

Τέλος οριακά στο κόκκινο έκλεισε ο ΟΤΕ που παραμένει σε καθοδική τάση και για τρίτο μήνα αγωνίζεται να κρατηθεί πάνω από την S και τα χαμηλά των 12,57 ευρώ που είναι η τελευταία οριζόντια στήριξη πριν από την Σ.

Στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις με το ζόρι κρατήθηκε πάνω από τα 12,78 ευρώ η διάσπαση των οποίων σημαίνει ενεργοποίηση του τελευταίου σεναρίου διπλής κορυφής.

H εικόνα στο πινακάκι είναι υπεροχή των ανοδικών αλλά υπάρχουν 17 τίτλοι στο ημερήσιο που δεν έχουν δώσει ένδειξη αλλαγής τάσης σε ανοδική με παραβίαση της αναφερόμενης οριζόντιας αντίστασης όπως και 13 στο εβδομαδιαίο. 8 από τους 59 είναι στο κόκκινο και στο εβδομαδιαίο και στο ημερήσιο έναντι 39 που είναι φουλ μπλε. Η διαφοροποίηση στη εικόνα είναι όπως και νά' χει σημαντική.

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *