ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Θετική διαφοροποίηση του ΓΔ από τις μεγάλες ξένες αγορές επιφύλαξε η πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς. Οι τιμές παραμένουν σε ανοδική τάση τόσο στο ημερήσιο όσο και στο εβδομαδιαίο στο οποίο έχει προσεγγιστεί σημαντική οριζόντια αντίσταση.

Στις 1283,77 μονάδες είναι η πλησιέστερη στήριξη στο ημερήσιο που αν παραβιαστεί θα έχουμε σημαντική ένδειξη καθοδικών προθέσεων των τιμών.

Εκ των πρωταγωνιστών του πρώτου τετραημέρου ήταν η ΔΕΗ που έφθασε σε τιμές Ιουνίου 2014, με τον ΑΔΜΗΕ να μην έχει ακόμη αποκοπεί...

...ή αν συνυπολογιστεί κι ο ΑΔΜΗΕ οι τιμές είναι σε επίπεδα 2010, αλλά αυτό αφορά όσους ακόμα  (13 χρόνια δηλαδή), διακρατούν τις μετοχές και μετά από τον διαχωρισμό. Ο κοντινός στόχος του αν . ΩΚΩ στα 12,22 ευρώ προσεγγίζεται ήδη. Ο σχηματισμός είναι ενεργοποιημένος ήδη  από τον Μάιο. Μετά σκεφτόμαστε τον επόμενο κι υπάρχουν κι άλλοι ακόμα ψηλότερα.

Η εικόνα όπως προκύπτει από το πινακάκι είναι βελτιωμένη, τόσο με βάση τον αριθμό των μπλε κελιών στο ημερήσιο όσο και λόγω του ότι μειώθηκαν περαιτέρω σε μόλις 6 οι τίτλοι που έκλεισαν την εβδομάδα κάτω από τον εβδομαδιαίο 20ρη.

Στους τίτλους που επανήλθαν υψηλότερα από τον 20ρη συμπεριλαμβάνεται κι ο ΟΤΕ που είδαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση. Το θέμα είναι να καταφέρει να μείνει ψηλότερα του ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά.

Ας ρίξουμε και μια ματιά στους πρωταγωνιστές και τους χαμένους της πρώτης εβδομάδας της χρονιάς. Τυπικά όλοι είναι σε ανοδική τάση στη μεγαλύτερη τουλάχιστον εικόνα:

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *