Απολογισμός 2023 – Ηλεκτρικό ρεύμα: Σύγκριση προμηθευτών και χρωμάτων – ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Πολύ καλή χρονιά το 2023 για τους δείκτες του ΧΑΑ αλλά και ένα σημαντικό αριθμό μετοχών όπως αυτές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης τα διαγράμματα των οποίων που ακολουθούν με λίγα σχόλια...

των τραπεζών βεβαίως συμπεριλαμβανομένων

Αρκετές ακόμα μετοχές χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης είχαν πολύ σημαντικές αποδόσεις όπως η ΙΝΚΑΤ, η ΙΝΤΕΚ η ΙΝΤΚΑ η ΕΠΣΙΛ η ΑΛΜΥ η ΕΝΤΕΡ η ΛΑΒΙ, ο ΟΛΠ κλπ.

Στον αντίποδα είχαμε τον ΟΤΕ, την ΕΛΠΕ και την ΤΕΝΕΡΓ που ήταν τα βαρύτερα χαρτιά με αρνητικές αποδόσεις κι ως εκ τούτου είναι οι βασικές υποψήφιες για αντιστροφή της αρνητικής εικόνας το νέο έτος.

Από τους δείκτες ο FTSE είχε επίσης καλή απόδοση και έχει ως γνωστόν σενάρια/σχηματισμούς που επιτρέπουν σκέψεις για ακόμα καλύτερες αποδόσεις. Ζητούμενο η ανοδικές διασπάσεις των πρόσφατων κατερχόμενων γραμμών βέβαια. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί μεσοπρόθεσμα είναι αν στα πολύ σημαντικά χαμηλά του Οκτώβρη ολοκληρώθηκε η διόρθωση ή το πρώτο σκέλος της.

Το ίδιο ισχύει και για τον ΔΤΡ που επίσης διαθέτει πολλά υποσχόμενους σχηματισμούς ενεργοποιημένους όπως έχουμε δει σε όλες τις πρόσφατες αναρτήσεις.

Εξαιρετική ήταν κι απόδοση του FTSEM του μόνου που συναγωνίστηκε τον ΔΤΡ κάνοντας μάλιστα νέα υψηλά τον Δεκέμβριο.

Η εικόνα από το πινακάκι μετά το κλείσιμο της χρονιάς δείχνει ότι η πλειοψηφία των τίτλων είναι σε ανοδική τάση αλλά με 9 από αυτούς να κλείνουν τη χρονιά κάτω από τον εβδομαδιαίο 20ρη, ενώ σε 24 δεν έχει διασπαστεί η οριζόντια αντίσταση στο εβδομαδιαίο που σε κάποιους τίτλους βρίσκεται στα υψηλά του 2023!

Το soltrade προτίθεται να είναι εδώ και το νέο έτος (αν κι αποφεύγω να κάνω πολλά σχέδια πια).

Εύχομαι σε όλους τους χρήστες το 2024 να είναι μια καλή χρονιά με υγεία κι ευημερία για τους ίδιους και τα πρόσωπα που αγαπούν.

Όσοι το επιθυμούν θα ήθελα να μας γράψουν την άποψή τους στο discuss για τα χαρτιά που προβλέπουν ότι θα έχουν την καλύτερη απόδοση το 2024, αν είναι δυνατόν αιτιολογημένα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συγκριτικό τιμών ρεύματος ΙΑΝ 24

ΕΛΧΑ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *