DJIA, SP500, NASDAQ, DAX40. CAC40, FTSE100, ΓΔ, ΟΠΑΠ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Τα σενάρια για νέα ιστορικά υψηλά στους Αμερικάνικους δείκτες ενισχύθηκαν αυτή την εβδομάδα λόγω των γνωστών ανάστροφων ΩΚΩ που θα δούμε ακόμα μια φορά στα εβδομαδιαία διαγράμματά τους.

Τα νέα ιστορικά υψηλά είναι ήδη γεγονός για τον DAX όπου είναι ενεργοποιημένος  ο σχηματισμός διπλού πυθμένα

Πολύ κοντά είναι και ο CAC 40 σε αντίθεση με το Λονδίνο που δεν έχει ενεργοποιήσει τους δικούς του σχηματισμούς κι απέχει περισσότερο από τις απαραίτητες ανοδικές διασπάσεις του αλλά είναι κι αυτός σε ουδέτερη προς ανοδική τάση.

Σε αντίθεση με αυτούς τους δείκτες ο ΓΔ έκλεισε την εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο μετά και το κρέμασμα των τραπεζών που είδαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση διατηρώντας βέβαια ενεργοποιημένους τους δικούς του ανοδικούς σχηματισμούς που είδαμε και στην ανασκόπηση του περασμένου ΣΚ. Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά με τα θετικά να έχουν περισσότερες πιθανότητες αν συνεχιστεί όπως διαφαίνεται η καλή εικόνα στις ξένες αγορές. Οι τιμές παραμένουν αρκετά υψηλότερα από τον κινητό των 20 εβδομάδων.

Σημαντική βοήθεια θα μπορούσε να έλθει από τον ΟΠΑΠ εφόσον καταφέρει να εξέλθει από την καθοδική τάση στο βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Ελάχιστη προϋπόθεση είναι η υπέρβαση της οριζόντιας αντίστασης των 15,18 ευρώ στο ημερήσιο όπου έχουν σημειωθεί όλα τα gaps ανοδικά και καθοδικά που έχουν δημιουργηθεί το 2023. Ο μίνι σχηματισμός διπλού πυθμένα στην περιοχή του πρώτου στόχου της μεγάλης διπλής κορυφής ενεργοποιείται πάνω από το πρόσφατο υψηλό στα 15,05 ευρώ.

Στο εβδομαδιαίο χρειάζεται μεγάλη κίνηση για να διασπαστούν οι αντιστάσεις και να βγούμε από την καθοδική τάση.

Στο μηνιαίο με βάση τα fractals (η τελευταία φορά που διασπάστηκαν τα χαμηλά των δυο προηγούμενων μηνών ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022) η τάση δεν έχει γίνει ακόμα καθοδική παρά τις απώλειες περίπου 14,5% από τα υψηλά έτους, λίγο υψηλότερα του πρώτου στόχου του μεγάλου διπλού πυθμένα τον οποίο απέτυχε να περάσει με κλείσιμο 5 διαδοχικούς μήνες και τη  παραβίαση του κινητού των 12 μηνών στο κλείσιμο του Νοεμβρίου με βάση τα οποία δεν την λέμε και ανοδική αλλά ουδέτερη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΑΛΜΥ

TITAN UPD

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *