ΓΔ, DAX, DJIA, SP500, RUSSELL 2000: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

ΓΔ

Έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση οριζόντιας διόρθωσης μετά το ανοδικό μίνι ξέσπασμα της προηγούμενης εβδομάδας και τίποτα δεν έχει αλλάξει που να βελτιώνει την τεχνική εικόνα του δείκτη αφού οι τιμές παραμένουν σε καθοδική τάση, 5η εβδομάδα κάτω από τον κινητό των 20 εβδομάδων, με όλα τα σενάρια ανοικτά.

Ανεπαίσθητη ήταν η αλλαγή και στο πινακάκι όπου η μόνη βελτίωση ήταν η υπέρβαση του κινητού των 20 εβδομάδων από λίγους τίτλους.

Το μόνο θετικό είναι ότι οι τιμές δεν ακολούθησαν την πτώση των μεγάλων ξένων δεικτών, πιθανόν λόγω της αναμενόμενης θετικής αξιολόγησης από την S&P που είναι άγνωστο αν έχει πλήρως τιμολογηθεί κατά την πολύμηνη άνοδο ή αν μπορεί να δώσει κάποια ώθηση βελτιώνοντας το κλίμα τόσο όσο χρειάζεται για να αρχίσει να αλλάζει η τεχνική εικόνα.

Το κλίμα στις ξένες αγορές δεν είναι ευνοϊκό και δεν μπορεί πλέον να μην επηρεάζει και τη δική μας αγορά.

Στον DAX είχαμε νεότερα χαμηλά με τις τιμές στον πρώτο στόχο του μεγαλύτερου σχηματισμού διπλής κορυφής ξεπερνώντας το κύριο στόχο του μικρότερου. Η τάση παραμένει καθοδική και στο εβδομαδιαίο. Η διόρθωση όλης της ανόδου από τα χαμηλά του 2022 είναι αντίστοιχου εύρους με τον ΓΔ.

Στον DJIA ο 1ος τόχος του μικρότερου ΩΚΩ έχει επιτευχθεί κι αν πάμε σε νεότερα χαμηλά θα ενεργοποιηθεί κι ο μεγαλύτερος ΩΚΩ που μπορεί να δώσει τιμές χαμηλότερα από το χαμηλό του Μαρτίου. Και εδώ η τάση στο εβδομαδιαίο είναι καθοδική.

Στον SP500 το καλύτερο σενάριο είναι να μην κάνει χαμηλότερο χαμηλό μήνα σχηματίζοντας ένα μικρό διπλό πυθμένα. Αν αποτύχει θα έχουμε άλλη μια ένδειξη για αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης σε καθοδική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σύγκριση προσφορών Νοεμβρίου 7 παρόχων ρεύματος

ΓΔ, ΒΙΟ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

RUSSELL 2000 (Goldfish), (LAAPS)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *