Γ.Δ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, LAMDA, SP500, DAX

2,5 συνεδριάσεις κράτησε το 1ο κυματάκι της ανοδικής αντίδρασης των τιμών του ΓΔ που έφθασαν ως το δεύτερο πιθανό fibo επίπεδο ανοδικής διόρθωσης, από τα 5 με βάση τα δυο πιθανά πτωτικά κομμάτια που μπορεί να διορθώνονται όπως  είδαμε ήδη και στην ανάρτηση για τον FTSE. Το σενάριο να ολοκληρώθηκε όλη η διόρθωση από το υψηλό έτους φαίνεται σαν το λιγότερο πιθανό αλλά υπαρκτό αφού ήδη το 3ο κύμα της διόρθωσης σχεδόν άγγιξε το 2,618% του 1ου καθώς επίσης και γιατί προσεγγίστηκαν ή και ξεπεράστηκαν κρίσιμα επίπεδα διόρθωσης, όπως θα δούμε και στη μεγαλύτερη εικόνα. Βραχυπρόθεσμα αναμένεται λίγη ακόμα πίεση στην 1η συνεδρίαση της εβδομάδας, οπότε θα ολοκληρωθεί ο σχηματισμός ενός ακόμα high fractal στο υψηλό της Πέμπτης το οποίο θα κατεβάσει την οριζόντια αντίσταση, για 4η φορά από την έναρξη της διόρθωσης, στις 1217,28 μονάδες από τις 1240,26 που βρίσκεται τώρα.

Οι τιμές του δείκτη έχασαν σε 10 εβδομάδες πάνω από 18% από το υψηλό του Ιουλίου (όταν στην πτώση 20 εβδομάδων από τα υψηλά ως τα χαμηλά του 2022 είχαν χάσει σχεδόν 19,97%) κι έχουν ήδη διορθώσει κατά 43% όλη την 5κυματική άνοδο από τα χαμηλά του 2022, με την τάση να παραμένει ξεκάθαρα πτωτική και στο εβδομαδιαίο ενώ στο μηνιαίο ήδη έχουν υποχωρήσει χαμηλότερα των βασικών κινητών που κατά την άποψή μου σηματοδοτούν την αλλαγή και της μεσομακροπρόθεσμης τάσης αν και προς το παρόν έχουν επιστρέψει σε υψηλότερα επίπεδα. Όσον αφορά τη διόρθωση όλου του ανοδικού σκέλους από τα χαμηλά του 2020 που επίσης εξετάζεται ως ένα σενάριο, οι τιμές διόρθωσαν ως και το 28% αυτού πριν την αντίδραση.

Πολλή κουβέντα και νέα σενάρια κυκλοφορούν για την ΤΕΝΕΡΓ οι τιμές της οποίας όπως βλέπουμε στα διαγράμματα που ακολουθούν έχουν προσεγγίσει κρίσιμα επίπεδα από τα οποία είναι φυσικό να αντιδρούν.

Στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ η παραμονή κάτω από την καταπακτή διήρκησε μόλις μια συνεδρίαση με τις τιμές να επανέρχονται ψηλότερα της γραμμής λαιμού  του ανάστροφου σχηματισμού κούπας (cup & handle). Ελάχιστη προϋπόθεση για την βελτίωση της τεχνικής εικόνας είναι η υπέρβαση των 13,48 ευρώ που θα είναι σοβαρή ένδειξη αλλαγής της τάσης αφού εκτός από οριζόντια αντίσταση του ημερήσιου είναι πλέον και εβδομαδιαίο high fractal αλλά και κορυφή του χερουλιού της κούπας (handle).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ, SP500, DAX (Goldfish 13/10)

ΓΔΔΕΗ, ΛΑΜΔΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *