ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΟΤΕ: Πρώτη σοβαρή αντίδραση

Μετά από δυο ημερήσια κλεισίματα με τον RSI στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών ήρθε η πρώτη αντίδραση της προκοπής που έκλεισε το πτωτικό gap της συνεδρίασης της Δευτέρας κι αφήνοντας νέο gap σε σχέση με το κλείσιμό της, ανοδικό αυτή τη φορά. Οι τιμές πρόλαβαν να διασπάσουν και το 61,8% διόρθωσης όλης της ανόδου από τα χαμηλά του Μαρτίου, αλλά και τον 38,2% διόρθωσης του ανοδικού από τα περυσινά χαμηλά, με ολόκληρο κερί σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Στο χθεσινό κλείσιμο οι τιμές βρέθηκαν πάνω από τους εκθ. κινητούς μ,ο (ΕΚΜΟ) των 6 μηνιαίων χαμηλών και των 12 κλεισιμάτων μήνα που όπως είπαμε και στη προηγούμενη ανάρτηση δεν αναμενόταν να "πέσουν" αμαχητί. Το επίπεδο διόρθωσης όλου του ανοδικού από τα χαμηλά του 2020 κατά 23,6% επίσης διασπάστηκε επίσης πριν την χθεσινή αντίδραση.

Στο δίωρο διάγραμμα που ακολουθεί έχουν σημειωθεί τρία σενάρια και 5 πιθανά επίπεδα που θα μπορούσε να φθάσει η αντίδραση, που ήδη ξεπέρασε το πρώτο fibo 23,6% και των δύο διορθωτικών σεναρίων. Το τρίτο σενάριο να έχει τελειώσει προχθές η διόρθωση είναι βεβαίως και το λιγότερο πιθανό προς το παρόν.

Στην τελευταία ανάρτηση είδαμε κάποια τεχνικά σημεία που θα μπορούσαν να δικαιολογούν την χθεσινή αντίδραση σε βαριά χαρτιά όπως η ΑΛΦΑ, ο ΜΥΤΙΛ και η ΔΕΗ. Παρακάτω θα δούμε δυο ακόμα σημαντικούς τίτλους από αυτούς που επηρεάζουν πολύ το κλίμα στην αγορά και είχαν τα δικά τους τεχνικά στοιχεία αντίστοιχα, που στην προκείμενη περίπτωση ήταν οι θετικές αποκλίσεις του RSI που δεν ακολούθησαν τα τελευταία σκαλοπάτια της πτώσης των τιμών σε χαμηλότερα χαμηλά και χθες είχαν σημαντική άνοδο που δικαίωσε την προγνωστική αξία αυτών των αποκλίσεων.

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *