ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΑΒΑΞ, ΑΛΜΥ, AUTOHELLAS: Σημειώσεις στο κλείσιμο του μήνα

Το κλείσιμο του μήνα βρήκε τους πιο σημαντικούς δείκτες πάνω από τον εκθ. κινητό των 12 τελευταίων μηνιαίων κλεισιμάτων (ΕΚΜΟ 12Μ), που είναι το πρώτο σημαντικό alert για μεταβολή της μεσομακροπρόθεσμης τάσης , αλλά όχι και τόσο ψηλότερα. Ειδικά ο FTSED πλησίασε περισσότερο κι ίσως αρκεί μια ακόμα κακή εβδομάδα για να τον αγγίξει.

Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και στον FTSE L.C που ακολουθεί με τις σημειώσεις που περιλαμβάνουν δυο σενάρια διόρθωσης από τα αρκετά που μπορεί να ισχύουν

Η τάση στο εβδομαδιαίο έχει γίνει καθοδική με κριτήριο την διάσπαση των χαμηλών του Ιουνίου τις γραμμές τάσης και τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων   όπως και στους άλλους δείκτες εκτός του FTSEΜ ο οποίος κατάφερε να κλείσει την εβδομάδα λίγο ψηλότερα.

Στο ημερήσιο η εικόνα είναι επίσης πτωτική αλλά διαφαίνεται και μια πιθανότητα να έχει σχηματιστεί κι ένας μικρός σχηματισμός διπλού πυθμένα (Δ.Π) με θετική απόκλιση στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών, σενάριο που αν επαληθευτεί και πιάσει το στόχο του θα δώσει και την πρώτη ένδειξη ανοδικής αναστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης διασπώντας τα τελευταία τοπικά υψηλά του δείκτη και βέβαια την πλησιέστερη κατερχόμενη γραμμή τάσης.

Όπως είδαμε παραπάνω ο ΔΤΡ είχε τις μεγαλύτερες απώλειες τον Σεπτέμβριο. Ας δούμε και τις 4 τράπεζες κατ' αντιπαράσταση, από τις οποίες για μια ακόμη φορά πρωταγωνίστρια στην πτώση ήταν η ΑΛΦΑ που κατάφερε να διασπάσει και τον ΕΚΜΟ 12Μ και να διορθώσει ένα σκαλί χαμηλότερα. Ελαφρά καλύτερη όλων η ΕΥΡΩΒ που εξακολουθεί να παραμένει τυπικά στη μπλε ζώνη σε εβδομαδιαίο κι ημερήσιο, έστω σε ατασική κίνηση, όσο βρίσκεται πάνω από το 1,41.

Οι 3 από τις 4 στο τέλος της εβδομάδας άφησαν και κάποιες ελπίδες ότι μπορεί βλέπουμε κάποιο ανοδικό σχηματισμό βραχυπρόθεσμα. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι ΔΕΝ συμμετείχαν στην αντίδραση της Παρασκευής.

Στο πινακάκι το κόκκινο εξακολουθεί να κυριαρχεί στο ημερήσιο ενώ μοιρασμένη είναι η εικόνα στο εβδομαδιαίο συνυπολογιζόμενου και του αριθμού των τίτλων που βρίσκονται κάτω από τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων.

ΕΛΧΑ

Πιθανή ανοδική επιστροφή αφού επιτεύχθηκε ουσιαστικά ο στόχος της της διάσπασης του καθοδικού τριγώνου της στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών.

Η εικόνα της πάντως στο μηνιαίο όπου η τάση παραμένει βεβαίως ανοδική, αφήνει ερωτηματικά για τη συνέχεια, ειδικά λόγω της αρνητικής απόκλισης.

Ας κλείσουμε και με μια ματιά στη μεγάλη εικόνα 6 ακόμη τίτλων, μέσω των σημειώσεων / παρατηρήσεων στα μηνιαία διαγράμματά τους:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

SP500 (Goldfish)

ΚΟΥΕΣ  (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Σύγκριση προσφορών παρόχων ηλ. ρεύματος

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *