ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ: Γενικευμένη η καθοδική τάση – ΕΚΤΕΡ: Στα όρια – EUROBANK: Ένδειξη επανόδου σε ανοδική τάση

Επίτευξη του στόχου του σχηματισμού της διπλής κορυφής (Δ.Κ) χθες με την εικόνα να έχει επιδεινωθεί μετά την παραβίασης της οριζόντιας στήριξης του εβδομαδιαίου που βέβαια επαναλήφθηκε χθες. Πλέον ψάχνοντας για τις επόμενες πιθανές στάσεις, εξετάζεται ο στόχος του ασύμμετρου σχηματισμού ΩΚΩ που έχει ακόμα χαμηλότερο στόχο, λίγο κάτω από τις 1174 μονάδες. Εκεί βρίσκεται και το 50% διόρθωσης όλου του ανοδικού από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Η εμφανής ένταση της πτώσης με την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης και η ολοκλήρωση των 5 κυμάτων της ανόδου από τα χαμηλά του Ιουλίου του 2022 μας υποχρεώνει να έχουμε υπόψη και το ενδεχόμενο να ψάχνουμε κάποιο επίπεδο διόρθωσης όλου αυτού του ανοδικού από τις 778,84 μονάδες. Το 23,6% διόρθωσης αυτού του ανοδικού ξεπεράστηκε ήδη και το 38,2% συμπίπτει με τον κινητό των 50 εβδομάδων.

Σημαντικό ρόλο στο γενικότερο κλίμα αναμένεται να παίξει η παραβίαση της οριζόντιας στήριξης στο εβδομαδιαίο των τιμών της ΕΤΕ που έπιασε κι αυτή το στόχο της δικής της Δ.Κ χθες.

Στον ΟΠΑΠ είχαμε την επόμενη δυσμενή τεχνική εξέλιξη με τις τιμές να παραβιάζουν την οριζόντια στήριξη του ημερήσιου και να ενεργοποιούν την μίνι Δ.Κ, με την βραχυπρόθεσμη τάση πλέον να είναι ξανά καθοδική και να εναρμονίζεται με την μεσοπρόθεσμη που έστω και τυπικά κι ανεπιβεβαίωτα είναι στο κόκκινο από την 2η εβδομάδα του Αυγούστου. Επιβεβαίωση της καθοδικής τάσης στο εβδομαδιαίο θα αποτελέσει τυχόν νέα διάσπαση των 15,42 ευρώ που θα είναι κι επανενεργοποίηση της Δ.Κ με στόχο τα 1,50 ευρώ χαμηλότερα.

Οι περισσότεροι από τους τίτλους στο πινακάκι μας ολοκλήρωσαν ένα νέο τοπικό υψηλό στο υψηλό της Δευτέρας κι έτσι κατέβασαν σημαντικά τον πήχη που πρέπει να υπερβούν για να αλλάξει η βραχυπρόθεσμη τάση τους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται κι οι μεγάλοι δείκτες καθώς και όλες οι τράπεζες. Τα επίπεδα αντίστασης έχουν επικαιροποιηθεί στο πινακάκι που ακολουθεί με μόλις 5 τίτλους να παραμένουν σε ανοδική τάση στο ημερήσιο.

Οι 5 τίτλοι μπορεί σύντομα να γίνουν 4 με δεδομένο ότι οι τιμές της ΕΚΤΕΡ σταμάτησαν σήμερα ακριβώς στην ημερήσια οριζόντια στήριξη και δείχνουν να προχωρούν στη βάση του σεναρίου του ΩΚΩ που αναφέρθηκε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΥΤΙΛ Σενάριο Δ.Κ

ΑΛΦΑ, ΑΡΑΙΓΠΕΙΡTITAN, JUMBO, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΠΕ  (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΙΝΚΑΤEΛΛAKTΩΡ (HΛIAΣ)

DJIAΓΔ (ΛΟΥΚΑΣ)

ΓΔ (ΤΕΟ)

ΕΥΡΩΒ Ενδειξη ανοδικής τάσης

ΔΗΜΟΣΚΙΠΗΣΗ στα πρώτα σχόλια

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *