ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, JUMBO, ΕΤΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, INFO QUEST, MOTOR OIL, ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ, DAX, DJIA

ΓΔ

Εβδομάδα ανοδικής διόρθωσης με τους όγκους να διατηρούνται χαμηλά για τον ΓΔ που διόρθωσε (ως τώρα) μόλις το 24% όλης της ανοδικής κίνησης από τα χαμηλά του Μαρτίου. Οι τιμές έχουν επανέλθει πάνω από το χαμηλό της 2/8, την οριζόντια στήριξη του ημερήσιου, αλλά για να ακυρώσουν την ένδειξη καθοδικής αλλαγής θα πρέπει να δούμε υπέρβαση του υψηλού της 7ης Αυγούστου. Αντίθετα, τυχόν  επιστροφή χαμηλότερα του τελευταίου τοπικού χαμηλού της Τετάρτης δικαιώνει την καθοδική ένδειξη κι ανοίγει σενάρια ΩΚΩ για ακόμα πιο βαθιά διόρθωση.

Το υψηλό της 7/8 είναι οριζόντια αντίσταση και για τον ΔΤΡ κι η υπέρβασή του είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για ανοδική συνέχεια. Για την ώρα η αντίδραση σταμάτησε στην κατερχόμενη γραμμή καθοδικής βραχυπρόθεσμης τάσης.

Η πτώση σταμάτησε πάντως επίσης στο 24% όπως ο ΓΔ πριν δοκιμάσει της ανερχόμενη γραμμή στήριξης από τα χαμηλά του Μαρτίου και τον κινητό των 20 εβδομάδων (μεσαία ΒΒ) με τα οποία θα αναμετρηθεί μόνο αν παραβιαστεί το χαμηλό της 21/8.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους σημαντικό ρόλο στην ανοδική αντίδραση έπαιξε η πορεία των τιμών της ΜΠΕΛΑ οι οποίες αφού διόρθωσαν κατά 30% την εκπληκτική άνοδο από τα χαμηλά του Μαρτίου βρίσκονται στη δεύτερη εβδομάδα αντίδρασης με νέο ιστορικό υψηλό και πλήρη επίτευξη του στόχου του τελευταίου μεγάλου σχηματισμού διπλού πυθμένα ο οποίος είχε αναφερθεί εδώ πριν 2 μήνες.

Σημαντική ήταν η αντίδραση των τιμών και στην ΕΤΕ φτάνοντας την Τρίτη ως το προηγούμενο υψηλό 7 ετών και 7 μηνών. Οι βασικές στηρίξεις είναι στις ανερχόμενες γραμμές ανοδικής  τάσης του ημερήσιου και στο τελευταίο τοπικό χαμηλό των 5,93 ευρώ που αν διασπαστεί θα πρόκειται για ενεργοποίηση σχηματισμού διπλής κορυφής.

Η κύρια τάση παραμένει ξεκάθαρα ανοδική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΣΙΛ

ΜΟΗ

ΠΕΙΡ (ΤΑΣΟΣ)

ΓΔ, DAX, DJIA (GOLDFISH)

ΓΔΟΤΕ , ΟΠΑΠ, ΚΟΥΕΣ  , ΜΠΕΛΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ(ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *