Ανασκόπηση της εβδομάδας του 15αύγουστου

Η διόρθωση του Αυγούστου καλά κρατεί κι είναι εναρμονισμένη με το κλίμα στους μεγάλους ξένους δείκτες που επιδεινώνεται. Το χορό σέρνει ο Nasdaq όπως και στην άνοδο από τα περσινά χαμηλά.

Όλοι πλην του δικού μας ΓΔ βρίσκονται κοντά ή έχουν διασπάσει τον κινητό των 12 μηνών και αυτόν των 20 εβδομάδων με τα alerts να χτυπούν ήδη για τη μεσοπρόθεσμη εικόνα τους.

Μια πρώτη αντίδραση είδαμε πάντως στον Nasdaq που πρόλαβε να πιάσει το 261,8% του πρώτου πτωτικού κύματος.

Αντίδραση είδαμε και στον DJIA που έχει τις λιγότερες απώλειες, ακριβώς στο στόχο του μίνι σχηματισμού διπλής κορυφής (Δ.Κ) κι όχι μόνο...

Στο εβδομαδιαίο του ΓΔ η πρώτη οριζόντια στήριξη, μετά τη διάσπαση της ανοδικής γραμμής από τα χαμηλά του Μάρτη, βρίσκεται στο χαμηλό της πρώτης μετεκλογικής συνεδρίασης (1227,54μ.) που περίπου συμπίπτει με τη μεσαία ΒΒ. Μετά (αν κι εφόσον) κοιτάμε την πράσινη ανερχόμενη από τα περσινά χαμηλά.

Στο ημερήσιο μπορεί να διασπάστηκε το χαμηλό της 2/8 και να είμαστε στα κόκκινα αλλά δεν πιάστηκαν τα επίπεδα που αναφέρονταν στην προηγούμενη ανάρτηση. Οι πιθανότητες να βλέπουμε το κύμα 4 της κίνησης από τα χαμηλά του Μάρτη είναι αρκετές.

Μπορεί ο μέγιστος στόχος της διάσπασης του ανοδικού τριγώνου να είναι υψηλότερα των 1460 μονάδων αλλά ο μηνιαίος RSI ήταν δυο μήνες τώρα υπεραγορασμένος για πρώτη φορά από το 2007 και δικαιολογείται μια αποφόρτιση.

Σε σχέση με όσα γράφτηκαν στην προηγούμενη ανάρτηση για τα καμπανάκια στα εβδομαδιαία διαγράμματα είχαμε κάποιες αξιοσημείωτες αλλαγές.

Στις τράπεζες αξιοσημείωτη ήταν η διαφοροποίηση της ΕΤΕ από τις άλλες. Η ΑΛΦΑ έκλεισε κάτω από τον ΕΚΜΟ 20 στον οποίο σταμάτησε η ΕΥΡΩΒ.

Η ΔΕΗ αντέδρασε αφού διέσπασε για 0,04 ευρώ την εβδομαδιαία στήριξη μόλις άγγιξε τον 1ο στόχο του ΩΚΩ της στο ημερήσιο και τον 20ρη στο εβδομαδιαίο τον οποίο ήδη έχει διασπάσει η ΜΟΗ και πλησιάζουν και τα ΕΛΠΕ.

Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ διέσπασε τελικά τη μεσαία BB καθ'οδόν πιθανώς προς το στόχο της.

Επιδείνωση στο ημερήσιο είχαμε και στην ΤΙΤΑΝ οι τιμές της οποίας ενεργοποίησαν μίνι Δ.Κ.

Ο FTSEM ακολούθησε τελευταίος τους υπόλοιπους δείκτες της αγοράς στη διάσπαση του χαμηλότερου από τα δυο τελευταία τοπικά του χαμηλά.

Επιδείνωση κατά συνέπεια είχαμε και στο πινακάκι με τα κόκκινα να αυξάνονται αναφορικά τόσο με την ημερήσια όσο και με την εβδομαδιαία τάση. Από όσα είναι ακόμα στο μπλε σημειώνονται με την κίτρινη επισήμανση αυτά που οι τιμές απέχουν ελάχιστα από τις στηρίξεις του ημερήσιου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ, DJIA, SP500, DAX (GOLDFISH)

ΟΤΟΕΛ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *