ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΤΡ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΗ, ΤΙΤΑΝ, ΟΛΠ, AEGEAN, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, FTSE L.C, DAX, DJIA, RUSSELL 2000

6 συνεδριάσεις έμειναν για το κλείσιμο ενός ακόμα καθαρά ανοδικού μήνα κατά τον οποίο οι τιμές του ΓΔ περνάνε με χαρακτηριστική ευκολία αναλογίες που θα δικαιολογούσαν κάποια στάση με τον RSI να βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα τόσο στη μηνιαίο όσο και στο εβδομαδιαίο.

Την ίδια στιγμή ο τραπεζικός δείκτης πέρασε με άνεση την οριζόντια αντίσταση στα ψηλά του 2018 και πλησιάζει την επόμενη στα ψηλά του 2017 με σημαντικές αναλογίες και το στόχο της διάσπασης του πράσινου τριγώνου να βρίσκονται πάνω και από τα ψηλά του 2016.

Στο εβδομαδιαίο πάντως η τελευταία άνοδος δείχνει να βρίσκεται στο πέμπτο κύμα της με αρνητική απόκλιση.

Αρνητική απόκλιση παρατηρείται και στα εβδομαδιαία των επί μέρους τραπεζών οπότε η διόρθωση θα μπορούσε να ξεκινήσει από εδώ ανά πάσα στιγμή.

Τα ψηλά του 2016, τα έχουν περάσει προ πολλού ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ αλλά ακόμα υστερούν πολύ οι ΑΛΦΑ κι οι ΠΕΙΡ που υπεραποδίδουν τελευταία.

Στη ΔΕΗ είχαμε την σημαντική υπέρβαση των 11 ευρώ από τα οποία είχε ξεκινήσει η τελευταία μεγάλη βουτιά που έδωσε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία εισόδου, οπότε δικαιούμαστε να σκεφτόμαστε το στόχο του ανάποδου ΩΚΩ στα 12,22 ευρώ.

Η επόμενη αντίσταση είναι τα ψηλά των 12,75 πριν από την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ και η παράλληλη της ανοδικής γραμμής τάσης Σ λίγο πριν την ισότητα του ανοδικού κύματος που ξεκίνησε από τα 4,76 ευρώ με το προηγούμενο από τα 1,11 μετά την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ.

Ο σχηματισμός του διπλού πυθμένα δεν ισχύει αν λάβουμε υπόψη και τις τιμές του ΑΔΜΗΕ (που είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση)  όπως βλέπουμε στο ειδικό μηνιαίο διάγραμμα από το excelάκι μου που παρακολουθούμε μετά τον διαχωρισμό. Το χαμηλό αυτού του διαγράμματος είναι στα 2,29 ευρώ κι όχι στα 1,11 οπότε δεν τίθεται θέμα διπλού πυθμένα. Αυτό που τίθεται στο αθροιστικό διάγραμμα είναι η προσδοκώμενη ανοδική διάσπαση του ανοδικού τριγώνου που θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμο στόχο αρκετά ψηλότερα από αυτόν του διπλού πυθμένα. Στο γράφημα βλέπουμε ότι τα 12,75 έχουν διασπαστεί άλλες 4 φορές στο παρελθόν αλλά όχι σε κλείσιμο μήνα και τώρα βρισκόμαστε στην 5η απόπειρα.

Στην ΤΙΤΑΝ είχαμε υπέρβαση και της 2ης αντίστασης στη μεγάλη εικόνα κι οι στόχοι τόσο του μεγάλου σχηματισμού διπλού πυθμένα που ενεργοποιήθηκε όσο και της ανοδικής διάσπασης του μεγάλου σχεδόν συμμετρικού τριγώνου να βρίσκονται πολύ ψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σημαντικές είναι και οι διασπάσεις / ενεργοποιήσεις σχηματισμών και στον ΟΛΠ. Οι στόχοι τους σημειώνονται στο διάγραμμα.

 

Τέλος εντυπωσιακή είναι η πορεία των τιμών της ΑΡΑΙΓ σε όλο και υψηλότερα ιστορικά υψηλά κι αν πιστέψουμε τις επεκτάσεις του μεγάλου πρώτου ανοδικού (κ. Ι) αλλά και του εσωτερικού του κύματος (1) όπως τα βλέπουμε στη μεγάλη εικόνα που ακολουθεί η περιοχή λίγο πάνω από τα 15 ευρώ είναι ο επόμενος ενδεχόμενος στόχος των τρίτων αντίστοιχων κυμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ, ΔΤΡ, DAX, DJIA (GOLDFISH)

ΓΔ (ΔΟΦΑΝΤΟΣ)

ΠΕΡΦ

ΑΛΦΑ

ΒΙΟ Επίτευξη στόχου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ για ΑΥΓ'23

FTSE25 Απορίες κυματικές στη μεγάλη εικόνα

ΣΙΔΜΑ CUP & HANDLE

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *