DAX 40, CAC 40, SP500

Σύννεφα μαζεύτηκαν στον ορίζοντα με την βίαιη υποχώρηση των μεγάλων ευρωπαϊκών δεικτών. Μετά τον FTSE 100 που είδαμε χθες είχαμε σημαντική υποχώρηση για τους άλλους δυο μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες με ενεργοποίηση σχηματισμών διπλής κορυφής και ΩΚΩ (οι στόχοι στα ημερήσια διαγράμματα) και ενδείξεις αλλαγής της τάσης στο εβδομαδιαίο σε καθοδική  τόσο λόγω παραβίασης του χαμηλότερου από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία low fractals όσο και του εκθετικού κινητού των 100 ημερών.

Ο SP 500 αντίθετα, δεν έχει δώσει ακόμα "δικαιώματα" με κάποια σοβαρή διάσπαση στήριξης κι έτσι παραμένει σε ανοδική τάση και στο ημερήσιο, αλλά είχε χθες πτωτικό gap και είναι πιθανό να διπλοκορύφωσε κι αυτός στον 1ο στόχο του σχηματισμού διπλού πυθμένα.

Τους τελευταίους 16 μήνες έχουμε διαβάσει επανηλειμένες αναλύσεις εγχώριες και ξένες για επερχόμενο αρμαγεδώνα, αλλά μετά τη σοβαρή διόρθωση ως τα χαμηλά του Φθινοπώρου πέρυσι είδαμε εφέτος νέα ιστορικά υψηλά στους τρεις μεγάλους Ευρωπαϊκούς δείκτες  μέχρι και πρόσφατα οπότε εγώ τουλάχιστον δεν σπεύδω να πιστέψω τέτοια σενάρια.

Η αγορά μας πιθανότατα επηρεάστηκε από τη χθεσινή εικόνα των ξένων ή βρήκε αφορμή να διορθώσει, πολύ λιγότερο πάντως από τις ευρωπαϊκές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΡΟΦ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *