Πόσο απέχουμε από τα υψηλά του 2014;

Πριν από τρεις μήνες είχε ανέβει ένα σχόλιο για τον ΣΑΓΔ, τον δείκτη συνολικής απόδοσης του Γ.Δ όπου υπολογίζεται ότι επανεπενδύονται τα μερίσματα των τίτλων. που αξίζει να του ρίξουμε μια ματιά πριν πάμε παρακάτω.

Οι στόχοι που είχαν αναφερθεί σε εκείνο το σχόλιο έχουν βεβαίως επιτευχθεί με το παραπάνω αλλά ο λόγος για τον οποίο επανερχόμαστε είναι ότι καλύφθηκε ήδη από τον Φεβρουάριο η απόσταση από τα υψηλά του 2014. Σύμφωνα με αυτόν τον δείκτη λοιπόν όλες οι απώλειες από όλα τα παράξενα που έχουν συμβεί στη χώρα από το 2014 έχουν μαζευτεί!

Από τότε για τρίτο μήνα δεν κατέστη δυνατή ακόμα η υπέρβαση του επιπέδου αυτού που θα έφερνε και την ενεργοποίηση του μακροπρόθεσμου σχηματισμού ανοδικής αντιστροφής του διπλού πυθμένα στα χαμηλά του 2012 και του 2016.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι την ίδια στιγμή ο ΓΔ στα ως τώρα υψηλά έτους απείχε σχεδόν 20% από τα υψηλά του 2014! Οι κυματικές εκτιμήσεις είναι φυσικά ακριβώς ίδιες μεν, όπως θα δούμε και στα εβδομαδιαία διαγράμματα των δυο δεικτών που ακολουθούν, αλλά το μεγάλο κύμα [III] του ΓΔ έχει επεκταθεί ως ποσοστό του κύματος [I] πολύ λιγότερο από ότι στον ΣΑΓΔ στον οποίον έφθασε ως το 161,8% του δικού του [I]. Το επίπεδο αυτό συμπίπτει με το υψηλό του  2014 κι αυτό το καθιστά πολύ πιο σημαντικό τεχνικά ως αντίσταση που ευλόγως δεν έχει καταφέρει να υπερβεί ο ΣΑΓΔ με την πρώτη προσπάθεια, ώστε να ενεργοποιήσει και τον σχηματισμό.  Η σημασία του ΣΑΓΔ για την πορεία της αγοράς γενικότερα τώρα που οι τιμές του πλησιάζουν και πάλι τα ψηλά του 2014 είναι βέβαια πολύ μεγάλη κι η συχνότερη παρακολούθησή του αυτονόητη.

Στο βραχυπρόθεσμο ημερήσιο δεν υπάρχουν τόσο σημαντικές αποκλίσεις αφού το τρέχον κύμα iii σταμάτησε αφού έφθασε το 161,8% του κύματος i από τα χαμηλά του Μαρτίου ή λίγο ψηλότερα, οπότε είναι δυνατόν να δούμε μια διόρθωση ως εσωτερικό κύμα iv που θα μπορούσε να διορθώσει το κύμα iii ως το 38,2% περίπου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

DJIA (LAAPS)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *