ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ALPHABANK, ΟΠΑΠ, ΣΑΓΔ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Με ένα ολόκληρο εβδομαδιαίο κερί πάνω από τις γνωστές αντιστάσεις και ιδίως την άνω γραμμή του ανοδικού τριγώνου οι τιμές πλησιάζουν στον στόχο του σχηματισμού διπλού πυθμένα με τον RSI πάντως να έχει πλέον εισέλθει σε υπεραγορασμένα επίπεδα που είχε να "δει" από τον Απρίλη του 2021.

Η τάση στην μεσαία αλλά και τη μεγάλη εικόνα είναι πλέον ξεκάθαρα ανοδική χωρίς αστερίσκους και το προβάδισμα έναντι των πιο σημαντικών ευρωπαϊκών δεικτών διατηρείται.

Η διάσπαση του εκθετικού κινητού των 6 τελευταίων μηνιαίων υψηλών που έγινε πάλι Νοέμβριο όπως και το 2020 είχε συνέχεια καλύτερη κι από την αναμενόμενη, χωρίς να "αμφισβητηθεί" μέχρι τώρα όπως έγινε τον Δεκέμβριο στους ξένους δείκτες.

Με δεδομένο ότι ο μέγιστος στόχος της διάσπασης του ανοδικού τριγώνου είναι σε δυσθεώρητα ύψη έχουν σημειωθεί στο μηνιαίο που ακολουθεί και άλλα σημεία ενδιαφέροντος που θεωρητικά είναι ενδεχόμενο να δουν οι τιμές όπως το fibo επίπεδο διόρθωσης 61,8% όλης της μεγάλης πτώσης από τα υψηλά του 2014 στο οποίο έφθασαν οι τιμές αυτή την εβδομάδα.

Μια διευκρίνηση/διόρθωση: Ο στόχος του Δ.Π είναι στις 1025,90 μονάδες κι όχι στις 1027...

Οι κυματικές αναφορές που σημειώνονται είναι αυτές που θεωρώ αυτή τη στιγμή επικρατέστερες αλλά γι αυτά υπάρχουν πολλοί καλοί κυματιστές με έγκυρη άποψη σαφώς μεγαλύτερης αξίας και σημασίας.

Στις δυο μετοχές που επιλέχθηκαν για τη συνέχεια θα δούμε ανοδικές ενδείξεις που αν επαληθευτούν θα δούμε και τις τιμές του ΓΔ να υπερβαίνουν το ένα μετά το άλλο τα σημεία ενδιαφέροντος που έχουν σημειωθεί ως πιθανοί προορισμοί αφού οι μετοχές αυτές έχουν πολύ αυξημένο ειδικό βάρος στον ΓΔ αλλά και το γενικότερο κλίμα στην αγορά.

Ο ΟΠΑΠ επανήλθε τυπικά σε ανοδική τάση και στο εβδομαδιαίο ενεργοποιώντας κι ένα μικρό σχηματισμό διπλού πυθμένα στο ημερήσιο που δείχνει ότι οι τιμές έχουν πάρει για τα καλά το δρόμο τουλάχιστον για τις παράλληλες των γραμμών στήριξης που σημειώνονται στο εβδομαδιαίο και το μηνιαίο διάγραμμα στο οποίο βλέπουμε ότι έχει ενεργοποιηθεί κι ένας μακροπρόθεσμος σχηματισμός ανοδικής αναστροφής από τον διπλό πυθμένα του 2016 και του 2020. Η βραχυπρόθεσμη στήριξη βρίσκεται στους πυθμένες των 13,02 και 12,94 ευρώ κάτω από τους οποίους ακυρώνεται ο σχηματισμός.

Στην ΑΛΦΑ θα πρέπει να θυμηθούμε ξανά τους πιθανούς προορισμούς μετά τον στόχο της κούπας στα 1,22 ευρώ. Η πολύ βραχυπρόθεσμη στήριξη με όρους fractals έχει ανέβει στα 1,136 ευρώ.

Και αυτή έχει μια ενδιαφέρουσα παράλληλη της βασικής ανοδικής γραμμής τάσης που θα ξανασκεφθούμε αν πιάσει τους προαναφερθέντες στόχους κι ακολουθήσει τις άλλες τράπεζες σε νέα υψηλά σε σχέση με την περυσινή κορυφή. Σε κάθε περίπτωση η ελάχιστη απαίτηση είναι διασπαστεί η κύρια πτωτική γραμμή της μακροπρόθεσμης τάσης η R με την οποία θα αναμετρηθεί πριν καν φθάσει στα 1,31 ευρώ για να κλείσει το πτωτικό  gap της.

Όπως βλέπουμε στα συγκριτικά διαγράμματα αποδόσεων από το 2016 κι από το ιστορικό χαμηλό της πανδημίας που ακολουθούν η μετοχή υστερεί έναντι των ΕΤΕ κι ΕΥΡΩΒ και αυτό με κάνει να αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να τρέξει λίγο παραπάνω να τις προλάβει κι αυτές αλλά και την ΠΕΙΡ που προηγείται σε απόδοση συγκρίνοντας από τον πάτο του καλοκαιριού.

Πέραν όλων αυτών αυτή την εβδομάδα επέστρεψαν σε ανοδική τροχιά στο ημερήσιο κι οι τιμές των ΟΤΕ, ΕΛΠΕ κι ΕΥΔΑΠ με αποτέλεσμα στο πινακάκι μας να βλέπουμε πλέον ελάχιστες νησίδες κόκκινου χρώματος πράγμα όμως που μπορεί και να σημαίνει στατιστικά ότι επίκειται και κάποια διόρθωση. Σε κάποιους από τους πιο δεικτοβαρείς τίτλους οι στηρίξεις στο ημερήσιο έχουν ανέβει κοντά στις τρέχουσες τιμές κι ίσως δοκιμαστούν στην πρώτη κάπως σοβαρή διόρθωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΑΓΔ

ΓΔ η ανάλυση του Goldfish

ΟΤΕ (SPAND)

ΕΛΣΤΡ

MYTIΛ

ΑΔΜΗΕ

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *