EUROBANK, OTΕ, ΟΠΑΠ: Σε αντίθετες κινήσεις

Καλή αντίδραση για τις τιμές της ΕΥΡΩΒ που έκλεισαν το πτωτικό χάσμα της Παρασκευής έχοντας διορθώσει λίγο περισσότερο από 50% το τελευταίο ανοδικό τους από τον Δεκέμβριο κατά το οποίο είχαν άνοδο 50% περίπου ως την πρόσφατη κορυφή. Οι αποκλίσεις έδωσαν μια έγκυρη προειδοποίηση για την διόρθωση που είδαμε. Στην συνεδρίαση της Δευτέρας έκλεισαν και τα δυο ανοδικά gaps.

Στις σημειώσεις στα διαγράμματα με τη μεγαλύτερη εικόνα που ακολουθούν αποτυπώνεται σοβαρή πιθανότητα να υπάρχουν σημαντικά ανοδικά υπόλοιπα μετά τη διόρθωση είτε αυτή τέλειωσε στα χαμηλά της Δευτέρας είτε όχι.

Αντίθετη εικόνα είχαμε στις τιμές του ΟΤΕ που έμειναν ανεπηρέαστες από την αλλαγή κλίματος κλείνοντας στο χαμηλό ημέρας πολύ κοντά πλέον στους στόχους των καθοδικών της σχηματισμών.

Ο RSI πάντως βρίσκεται βαθιά μέσα στην υπερπωλημένη ζώνη όπως και στα χαμηλά του Σεπτεμβρίου από τα οποία είχε προκύψει σοβαρή ανοδική αντίδραση.

Ο RSI του εβδομαδιαίου βρίσκεται επίσης τόσο χαμηλά όσο βρισκόταν στα χαμηλά της πανδημίας, ενώ και στο μηνιαίο σε επίπεδα που είχε περισσότερα από 10 χρόνια να δει και ως εκ τούτου έχω την αίσθηση ότι επίκειται κι εδώ αντίδραση.

Σημαντική η προσέγγιση του επιπέδου 61,8% διόρθωσης  όλου  του ανοδικού από το χαμηλό της πανδημίας  όπως  αναφέρεται εδώ.

Στον έτερο μεγάλο της αγοράς πάλι η καθοδική διάσπαση των ημερήσιων στηρίξεων δεν διήρκησε παρά ελάχιστες συνεδριάσεις και φαίνεται να έχει δημιουργηθεί μια αποκλίνουσα κατερχόμενη σφήνα η ανοδική διάσπαση της οποίας μπορεί να δώσει κίνηση στην περιοχή των 16 ευρώ όπου βρίσκεται και ο πρώτος στόχος του μεγάλου διπλού πυθμένα που θα δούμε στη μεγάλη εικόνα όπου περιλαμβάνεται και μια κυματική εκτίμηση καθώς και οι παράλληλες των μεσοπρόθεσμων ανοδικών γραμμών τάσης οι οποίες ανέκοψαν φυσιολογικά την ανοδική κίνηση αλλά εκτιμώ ότι θα πρέπει να διασπαστούν ανοδικά.

ΔEITE AKOMH

ΤΕΝΕΡΓ 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *