ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Καλπάζουσα επιδείνωση – ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΑΛΦΑ, ΜΟΗ, EUROBANK, ΑΔΜΗΕ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ

Με την μεγαλύτερη ποσοστιαία ημερήσια πτώση των τελευταίων 8 μηνών ο ΔΤΡ η οποία ξύπνησε χθες μνήμες από τη υπερδωδεκαετή περίοδο της πτώσης του ως τα ιστορικά χαμηλά του 2020, επιβεβαίωσε την αλλαγή της τάσης που καταγράφηκε την Παρασκευή, χωρίς πάντως να διασπάσει το χαμηλό της Δευτέρας, κλείνοντας κάτω και από το 50% διόρθωσης όλου του τετράμηνου ανοδικού του από τον Δεκέμβριο.

Ήδη ο μήνας έχει τις μεγαλύτερες απώλειες των τριών τελευταίων ετών και τουλάχιστον διπλάσιες από τους άλλους σημαντικούς δείκτες της αγοράς όπως βλέπουμε στα μηνιαία διαγράμματα που ακολουθούν. Η κορύφωση ήρθε ακριβώς στην ισότητα της κίνησης από τα χαμηλά του Ιουλίου με όλη την κίνηση από το ιστορικό χαμηλό του μέχρι το περυσινό υψηλό.

Είναι προφανές ότι λόγω της έντασης της πτώσης τίθεται θέμα ποιο ανοδικό διορθώνει. Στο εβδομαδιαίο που ακολουθεί έχουν σημειωθεί 4 ενδεχόμενα, αφού η διόρθωση του τελευταίου ανοδικού από τον Δεκέμβριο έχει ήδη πλησιάσει το 61,8% fibo . Ήδη διασπάστηκε το cluster στο οποίο συνέπιπταν επίπεδα fibo διόρθωσης 3 από τις 4 περιόδους κι η εβδομάδα έφθασε ως τώρα στο 38,2% διόρθωσης της ανόδου από τα χαμηλά του Ιουλίου.

Το κλίμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό έχει επιδεινωθεί δραματικά κι έτσι το καλύτερο σενάριο που θα μπορούσα να φανταστώ, δεδομένων αυτών των συνθηκών, είναι ένα ακόμα ανοδικό διορθωτικό σκέλος πριν αρχίσουν πάλι τα όργανα...

Στο 120λ βλέπουμε τα τρία πρόσφατα πτωτικά χάσματα που μένουν ανοιχτά ενώ στο ημερήσιο έχουν σημειωθεί και τα δυο ανοδικά που βρίσκονται σε μικρή σχετικά απόσταση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΒ (LAAPS)

ΜΟΗ, ΑΔΜΗΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΜΟΗ, ΑΔΜΗΕ

ΟΠΑΠ (ΤΑΣΟΣ)

ΟΤΕ επικαιροποίηση και 61,8% fibo level

ΟΠΑΠ Επικαιροποίηση

ΑΛΦΑ

ΠΛΑΘ (TSIP), (TASOS)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *