ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΟΤΕ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΦΟΥΡΛΗΣ

Αντιγράφω από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό που κοινοποιείται στους πελάτες της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, τα σχόλια του Goldfish για τη μεγάλη εικόνα του ΓΔ:

Στο μακροχρόνιο διάγραμμα φαίνεται να επιβεβαιώνεται η συμβατότητα ενός κύματος ”3” από την αυξημένη ανοδική δυναμική των τελευταίων μηνών. Η δυναμική αυτή όμως θα πρέπει να συνεχιστεί και εν τέλει να οδηγήσει σε μία καθαρή ανοδική διάσπαση της κύριας μακροχρόνιας αντίστασης στην περιοχή των υψηλών του 2014. Η συμβολική σημασία και ο επικοινωνιακός ”θόρυβος” που θα ακολουθήσει θα είναι πολύ σημαντικός τόσο εσωτερικά όσο και σε διεθνές επίπεδο και θα καταστήσει εκ νέου ”ορατή” την εγχώρια αγορά σε μεγάλους και περισσότερο συντηρητικούς παίχτες και θεσμικούς επενδυτές.

Η ζώνη τιμών μεταξύ του 78% – 82% retracement από τα υψηλά του 2014 συνεχίζει να αποτελεί το βασικό ανοδικό στόχο σε βραχυχρόνια κίνηση:

Η διόρθωση βέβαια είναι ήδη εδώ όπως είδαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση κι οι συνέπειές της είναι ορατές στο πινακάκι μας που ξαφνικά έχει σχεδόν τους μισούς τίτλους του να έχουν παραβιάσει έστω και προσωρινά στις στηρίξεις τους στο ημερήσιο και να έχουν δώσει ένδειξη αλλαγής της τάσης τους σε καθοδική. Αρκετοί ακόμα βρίσκονται πολύ κοντά στο να κοκκινίσουν όπως η ΔΕΗ, η ΤΙΤΑΝ, η ΑΡΑΙΓ, η ΙΝΤΚΑ, η ΚΟΥΕΣ, η ΜΥΤΙΛ αλλά και ο FTSE L.C. που ίσως το κάνουν και στην επόμενη συνεδρίαση αν συνεχίσουμε έτσι.

Οι τιμές του ΟΤΕ διέσπασαν σήμερα τις στηρίξεις τους και ενεργοποίησαν κι ένα ΩΚΩ που πάντως έχει στόχο υψηλότερα του χαμηλότερου της μεγάλης διπλής κορυφής αλλά ο στόχος της διάσπασης του πράσινου τριγώνου είναι ακόμα χαμηλότερα.

Παραβίαση της οριζόντιας στήριξης είχαμε και στην ΒΙΟ που ίσως διορθώνει όλη την κίνηση από τα χαμηλά του καλοκαιριού μια και διακρίνονται 5 ανοδικά κύματα από τότε.

Παραβίαση της στήριξης είχαμε και στην ΦΡΛΚ όπου η διόρθωση ξεκίνησε ακριβώς από τον στόχο του ανοδικού της σχηματισμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ Ο οδικός χάρτης της διόρθωσης

ΓΔ (ΤΕΟ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *