SP500, DJIA, NASDAQ: Ανασκόπηση εβδομάδας κι η ανάλυση του Goldfish

Η μακροπρόθεσμη γραμμή τάσης άντεξε και δεύτερο συνεχόμενο retest πριν δούμε θετικό εβδομαδιαίο κερί. Η τάση με όρους fractals είναι ανοδική.

Όλα καλά δηλαδή αρκεί να επικρατήσει το γνωστό σενάριο της κούπας με νέα ενεργοποίησή του και να μην μας προκύψει κανένα αντίθετο όπως π.χ αυτό ενός ΩΚΩ που βλέπουμε στο ημερήσιο

Στο μηνιαίο χρειάζονται πολλά ακόμα για να έχουμε εικόνα ανοδικής τάσης και το ελάχιστο είναι η υπέρβαση των 4326 μονάδων.

Στον DJIA έχουμε επίσης ανοδική την τάση στο εβδομαδιαίο κι η τελευταία αντίδραση με κάνει να πιθανολογώ και σενάριο διπλού πάτου...

...στο πρόσφατο χαμηλό άλλωστε σχεδόν επετεύχθη ο στόχος της πτωτικής διάσπασης του τριγώνου χωρίς να συνεχίσει η πτώση προς τους στόχους της διπλής κορυφής

Και στους δυο δείκτες πάντως η ημερήσια τάση έχει γίνει καθοδική και δεν άλλαξε ακόμα όπως και στον NASDAQ στον οποίο πάντως είχαμε επανενεργοποίηση του σχηματισμού διπλού πυθμένα. Η τάση στο εβδομαδιαίο συμπλήρωσε αισίως 14 μήνες στο κόκκινο.

Σε κυματικά σενάρια δεν αναφέρομαι βέβαια.  Μια χαρά μας τα είπε ο GOLDFISH άλλωστε στην πρόσφατη ανάρτηση.

Ας δούμε όμως τι αναφέρει για τους τρεις δείκτες στο τελευταίο εβδομαδιαίο ενημερωτικό που στέλνει η Vital Finance στους πελάτες της πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας:

SP500

Ο δείκτης προσέγγισε την περιοχή στήριξης και δείχνει να αντιστρέφει ανοδικά. Δεν θα αναμένουμε ιδιαίτερα υψηλότερα επίπεδα από το τελευταίο υψηλό στις 4.195 μονάδες. Λόγω του μικρού μήκους του κύματος ”3” θα πρέπει να ισχύει η εικονιζόμενη αναλογία μεταξύ των κυμάτων για να επιβεβαιωθεί και στη πράξη το βασικό μας σενάριο:

DJIA

Ομαλή και εδώ η συμπεριφορά του δείκτη καθώς φαίνεται να αντιστρέφει από την στήριξη των τοπικών χαμηλών του. Η επαναφορά στα προηγούμενα τοπικά υψηλά συνεχίζει να είναι το βασικό μας σενάριο από όπου θα ξεκινήσει μια σημαντικότερη υποχώρηση του (κύμα ”c”):

Nasdaq C.

Παράλληλη βραχυχρόνια πορεία και εδώ. Ο συγκεκριμένος δείκτης παραμένει αρκετά χαμηλά σε σχέση με τους υπόλοιπους (κάτω ακόμα και από το 38% retracement).

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *