SP500, DJIA, STOXX 600, DAX: Η ανάλυση του Goldfish

Αντιγραφή από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό που λαμβάνουν οι πελάτες της VITAL FINANCE πριν την 1η συνεδρίαση της εβδομάδας:

SP500

Καθοδική συνέχεια προς τα επίπεδα πιθανής στήριξης που είχαν αναφερθεί. Το βασικό μας σενάριο θέλει τον δείκτη να αντιστρέφει την καθοδική του κίνηση σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα και να επιχειρεί νεότερα τοπικά υψηλά ολοκληρώνοντας έτσι ένα πλήρες ανοδικό προωθητικό. Για να συμβεί αυτό, σε πρώτη φάση, δεν θα πρέπει η τρέχουσα υποχώρηση να διασπάσει καθοδικά τα όρια του εικονιζόμενου ανοδικού καναλιού και οπωσδήποτε να αρνηθεί να επιστρέψει στα τοπικά χαμηλά των 3.764 μονάδων. Το επίπεδο αυτό αποτελεί ισχυρό stop long για την αγορά.

DJIA 

Ομαλή η εξέλιξη και εδώ. Το ΄΄εσωτερικό΄΄ διορθωτικό τείνει πλέον να προσεγγίσει την στήριξη της οριζόντιας διακύμανσης. Εκτιμούμε ότι εκεί θα βρει στήριξη για να επιχειρήσει μία ακόμα επαναφορά στα τοπικά υψηλά (κύμα ”b”) πριν εκδηλωθεί και το δεύτερο καθοδικό σκέλος σημαντικά χαμηλότερα:

Για όσο διάστημα δεν ακυρώνεται μία ακόμα ανοδική προσπάθεια στους βασικούς δείκτες της W. Street μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η ανοδική αντιστροφή από τον Οκτώβριο του 2022 εξελίσσεται ομαλά.

STOXX 600

Ο δείκτης φαίνεται να κινείται απολύτως συμβατά με τις κυματικές μετρήσεις που έχουν προηγηθεί και ξεκίνησε μία τοπική διόρθωση. Κυματικά, θα πρέπει αυτή να επεκταθεί αν και δεν αναμένουμε σημαντικό βαθμό retracement (όχι πάνω από 38%).

Η συνολική ανοδική προσπάθεια είναι συμβατή με ένα πλήρες ανοδικό προωθητικό αν ο δείκτης μπορέσει να κινηθεί εκ νέου σε υψηλότερα επίπεδα. Εάν συμβεί αυτό τότε ένα μεγάλο μέρος σημαντικών διεθνών δεικτών θα έχει πλέον συντονιστεί και θα αναμένουμε την κορύφωσή τους μετά από την οποία θα ακολουθήσει μια σημαντικότερη υποχώρηση/retracement fibo που θα αφορά πλέον το σύνολο της ανόδου από τον Οκτώβριο του 2022.

DAX

Σε εξέλιξη μία οριζόντια διακύμανση σε αντιδιαστολή με την οξεία βραχυχρόνια υποχώρηση του κύματος ”2”. Ο δείκτης εκτιμούμε ότι έχει ακόμα βραχυχρόνια περιθώρια υποχώρησης για να ολοκληρώσει το κύμα ”4”. Αν εξελιχθεί έτσι, θα δοθεί ακόμα μία ευκαιρία για βραχυχρόνιες ανοδικές τοποθετήσεις με στόχο τα προηγούμενα ιστορικά υψηλά. Εκεί αναμένουμε να ξεκινήσει μία σημαντική υποχώρηση η οποία όμως δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ευρύτερη ανοδική του προοπτική. Από την περιοχή των ιστορικών υψηλών θα πρέπει να γίνει και σημαντική αποκομιδή κερδών με στόχο την επανατοποθέτηση long σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές.

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *