ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Μηνιαία ανασκόπηση

Σε συνέχεια όσων αναφέρθηκαν στην τελευταία ανασκόπηση κι εξακολουθούν να ισχύουν, είχαμε άλλο ένα ανοδικό εβδομαδιαίο κερί με νεότερα υψηλά όχι μόνο στις τιμές αλλά και στον RSI που είναι ακόμα πιο υπεραγορασμένος, παρά την ευδιάκριτη άνω σκιά μετά από 5 εβδομάδες. Δυο σενάρια στην μεγαλύτερη εικόνα με τις τιμές να φθάνουν στο πιο απαισιόδοξο από αυτά (το πράσινο) σε κρίσιμη αναλογία σε σχέση με το κύμα 1 ενώ και το εσωτερικό κύμα (iii) του προσεγγίζει το 261,8% του (i):

Αν βέβαια ισχύει το εναλλακτικό σενάριο (καφέ) τότε η επίτευξη των στόχων του μεγάλου διπλού πάτου είναι απλά θέμα χρόνου.Στο ημερήσιο βλέπουμε ότι η μεγάλη σχετικά άνω σκιά οφείλεται στο γεγονός ότι μόνο η συνεδρίαση της Δευτέρας ήταν χωρίς σύννεφα γεγονός που επιτρέπει και σκέψεις μήπως ήρθε η ώρα για μια πρώτη διόρθωση. Η ένδειξη για αλλαγή της ημερήσιας τάσης θα έρθει με την καθοδική διάσπαση των  2609,37 μονάδων αφού εκεί είναι το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά του δείκτη.

Μια πρώτη ένδειξη ότι μπορεί να δούμε τέτοια διάσπαση θα μπορούσε να είναι η ενεργοποίηση της διπλής κορυφής που βλέπουμε στο ωριαίο διάγραμμα αν κι ο στόχος της είναι ψηλότερα των 2609 μονάδων και βέβαια δεν είναι παρά ένα σενάριο ακόμη που ακυρώνεται με νέα υψηλά.

Τα σκαμπανεβάσματα της εβδομάδας που πέρασε οδήγησαν μερικούς ακόμα τίτλους στην παραβίαση των οριζόντιων στηρίξεών τους και την ευδιάκριτη αύξηση των αντίστοιχων κελιών με κόκκινο χρώμα στο πινακάκι. 4 από αυτά τα κελιά αφορούν τίτλους του δείκτη θέματος και 9 τίτλους μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων. Οι τιμές αρκετών από τους τίτλους στο μπλε πάντως είναι κοντά στις στηρίξεις τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (GOLDFISH)

ΠΛΑΘ

ΤΕΝΕΡΓ

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *