NASDAQ: Στο τέλος του Ιουλίου

Σε αντίθεση με τους άλλους δυο μεγάλους δείκτες ο NASDAQ παραμένει με απώλειες μεγαλύτερες από 20% αφού προσέγγισε το 61,8% διόρθωσης όλης της ξέφρενης ανόδου από τα χαμηλά της πανδημίας και το χαμηλό του Σεπτέμβρη του 2020. Μια θετική κρυφή απόκλιση δεν ξέρω πόσο ρόλο έπαιξε στην αντιστροφή που παρακολουθούμε.

Στο εβδομαδιαίο βλέπουμε ότι οι τιμές ξεπέρασαν το πλησιέστερο εβδομαδιαίο τοπικό υψηλό αλλά το επόμενο είναι πολύ ψηλότερα και δεν έχει νόημα να το "ψάχνουμε" αφού στο εγγύς μέλλον θα δημιουργηθεί κι άλλο πλησιέστερα στις τρέχουσες τιμές. Ο μεγάλος ΩΚΩ μοιάζει έτοιμος για απενεργοποίηση αν οι τιμές συνεχίσουν αυτό το ανοδικό και διασπάσουν ανοδικά τη γραμμή λαιμού.

Κάτι τέτοιο είναι εφικτό αν επιτευχθεί ο στόχος της διάσπασης του ανοδικού τριγώνου που ενεργοποιήθηκε μαζί με τους διπλούς πυθμένες των άλλων δυο δεικτών.

Το αν και πότε θα ακολουθήσει νέο πτωτικό θα εξαρτηθεί από το σε ποιο βαθμό έχουν προεξοφληθεί στα πρόσφατα χαμηλά οι αρνητικές επιπτώσεις της συγκυρίας.

Αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις των κυματιστών μας πάντως που βλέπουν τον SP500 κάτω από τις 3500 μονάδες στο μέλλον δεν πρόκειται να εξαιρεθεί ο Nasdaq.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *