ΓΔ, DJIA, SP500: Μηνιαία ανασκόπηση – ΕΤΕ: Κυματικές εκτιμήσεις

Όσο άσχημα ξεκίνησε ο Ιούλιος τόσο καλά εξελίχθηκε με τις τιμές του ΓΔ να κλείνουν αρκετά παραπάνω από τις γραμμές τάσης που διασπάστηκαν στο ξεκίνημά του.

Στο εβδομαδιαίο ήδη προσεγγίζονται οι πρώτες αντιστάσεις από τους κινητούς που παρακολουθούμε και το πλησιέστερο μεγάλο πτωτικό χάσμα, ενώ έχουμε μια πρώτη διάσπαση της R2. O RSI με τη θετική του απόκλιση έδωσε τελικά ένα πολύ αξιόπιστο σύνθημα αντιστροφής.

Στο ημερήσιο η τάση λογίζεται ανοδική από την 20/7/22. Πλέον έχουν ξεπεραστεί 5 τοπικά υψηλά επιβεβαιώνοντας το. Ο RSI πάντως σαν να βιάζεται ευρισκόμενος ψηλότερα από το υψηλό του Ιουνίου και στις τιμές μεσολαβούν ως εκεί οι κινητοί των 100  και 200 περιόδων (ΕΚΜΟ 100 & 200) στις 855 και 866 μονάδες περίπου και δυο πτωτικά χάσματα ανοίγματος.

Μπορεί οι τιμές να εξήλθαν του καθοδικού καναλιού αλλά αν δεν ξεπεραστούν οι κινητοί και τα gaps που προαναφέρθηκαν δεν μπορούμε καν να σκεφτόμαστε τις επόμενες μεγάλες αντιστάσεις στο υψηλό του Ιουνίου και την R1 των οποίων η υπέρβαση θα μπορούσε να επιτρέψει σκέψεις για πιθανό τέλος όλης της πτώσης. Οι κυματιστές μας ως γνωστόν αναμένουν ένα ακόμα πτωτικό σκέλος σε νέα χαμηλά όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Ως προς αυτό συνηγορούν τα πέντε ανοδικά χάσματα που έχουν ήδη καταγραφεί κατά τη διάρκεια της αντίδρασης.

Η άνοδος βέβαια δεν θα ήταν δυνατή αν δεν υποστηριζόταν και από αντίστοιχη άνοδο στους μεγάλους δείκτες της Wall Str.

DJIA και SP500 έπιασαν ήδη τους στόχους των πρόσφατων μίνι σχηματισμών διπλού πυθμένα (Δ.Π) που έχουν αναφερθεί εδώ από τις 19 Ιουλίου, κατά σύμπτωση το βράδυ πριν την αλλαγή ημερήσιας τάσης στον ΓΔ μας.

Σε αμφότερους η τάση παραμένει καθοδική στη μεγαλύτερη εικόνα αλλά μια πρώτη ένδειξη ότι πάνε για κάτι καλύτερο μεσοπρόθεσμα θα μπορούσε να είναι μια διάσπαση και του υψηλότερου από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά τους που σημειώνονται στα διαγράμματα. Και εδώ παρατηρούμε τις θετικές αποκλίσεις του εβδομαδιαίου RSI που σηματοδότησαν επαρκώς την έναρξη της ανοδικής αντίδρασης.

Στη μεγαλύτερη εικόνα η τάση παραμένει καθοδική και στους δυο δείκτες αλλά ειδικά στον DOW JONES το σημείο αντιστροφής λίγο πριν περάσει το κατώφλι του 20% απωλειών από το ιστορικό του υψηλό και το 38,2% fibo που είχε επισημανθεί τότε. Βέβαια και ο SP500 που είχε διασπάσει προσωρινά αυτά τα επίπεδα έχει επίσης ανακάμψει ανάλογα (όλα σχετική αξία έχουν).

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΥΔΑΠ 

ΕΤΕ (ΤΣΑΡΟΣ)

ΕΤΕ, ΒΙΟ, ΜΥΤΙΛ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *