Ανασκόπηση ΓΔ, ΜΟΗ, ΕΕΕ – DAX: Η ανάλυση του Goldfish – ΟΤΕ: Διπλή κορυφή;

Μια ακόμα κακή εβδομάδα για τον ΓΔ που τέλειωσε μεν πολύ υψηλότερα από τα χαμηλά της τα οποία διέσπασαν και πάλι όλα τα εβδομαδιαία τοπικά χαμηλά που είχαν σηματοδοτήσει την μεσοπρόθεσμη πτωτική του τάση και ειδικά το χαμηλό στις 853,87 μονάδες που είχε θέσει σοβαρό θέμα και για την τάση στο μέσο-μακροχρόνιο χρονοπαράθυρο , έστω κι αν οι τιμές έχουν και πάλι επανέλθει προσωρινά(;) σε υψηλότερα επίπεδα. Παραμένει πάντως κάτω από τον εκθετικό κινητό (ΕΚΜΟ) των 12 μηνών και πολύ κοντά στον ΕΚΜΟ των 6 χαμηλών μήνα, τον οποίο κατέβασε χαμηλότερα στις 852,16 μονάδες.

Για το μηνιαίο πάντως δεν μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα ακόμα αφού έχουμε διανύσει μόλις τον μισό μήνα.

Σημειώνεται η πιθανότητα να δούμε μια κρυφή απόκλιση στον μηνιαίο RSI αν το κλείσιμο του Μάη γίνει υψηλότερα των 865,34 μονάδων του Σεπτέμβρη.

Το κλίμα στις αγορές παραμένει σαφώς πτωτικό σε βραχυπρόθεσμο και μεσοσπρόθεσμο ορίζοντα τουλάχιστον χωρίς να φαίνετι φως στο βάθος του τούνελ κι όσο τα πράγματα παραμένουν έτσι δεν αναμένεται σοβαρή αντίδραση ούτε στο ΧΑΑ.

Ας δούμε και την επικαιροποίηση των διαγραμμάτων δυο σημαντικών τίτλων που μας απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες.

Η ΕΕΕ βρίσκεται σε σημαντική αντίδραση περνώντας όχι μόνο το επίπεδο που ζητούσαμε στην τελευταία ανάρτηση αλλά όλα τα τοπικά υψηλά μετά την τεράστια βουτιά της, αλλάζοντας έτσι την ημερήσια τάση σε ανοδική. Πιθανόν να έπαιξε το ρόλλο της κι η θετική απόκλιση στο μηνιαίο που αναφέρθηκε στην ίδια ανάρτηση.

Πλέον εστιάζουμε στην πιθανότητα ενεργοποίσης του διπλού πυθμένα που βλέπουμε στο εβδομαδιαίο ο οποίος θα μπορούσε να δικαιολογήσει κίνηση προς τα 24 ευρώ.

Στη ΜΟΗ η ενεργοποίηση της κούπας είχε τελικά συνεχεια παρά το γεγονός ότι διατηρήθηκε η γνωστή αρνητική απόκλιση στο ημερήσιο.

Ο στόχος ως γνωστόν είναι λίγο πριν τα 18 ευρώ αλλά αν δούμε την κίνηση ως διάσπαση ανοδικού τριγώνου ή και διπλού πυθμένα αυτά δικαιολογούν ακόμα και επιστροφή στα ιστορικά υψηλά προ πανδημίας μακροπρόθεσμα όσο τουλάχιστον οι τιμές κινούνται υψηλότερα του 50%.

Η τάση είναι ξεκάθαρα ανοδική και στη μεγάλη εικόνα όπου ήδη ξεπεράστηκαν όλα τα μηνιαία τοπικά υψηλά μετά τη βουτιά της πανδημίας που έχει διορθωθεί περισσότερο από 50% με το 61,8% να συμπίπτει με το στόχο της κούπας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ, ΔΤΡDAX (Goldfish)

ΟΤΕ Δ.Κ?

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *