ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, SP500, DAX, DJIA: Με αναλύσεις των φίλων του Soltrade

Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν δεν βγαίνει νόημα να εξετάζουμε τον δείκτη για περισσότερο από 6 χρόνια πίσω. Κατά την περίοδο αυτή έχουν διαμορφωθεί δυο σημαντικές αντιστάσεις στις κατερχόμενες γραμμές τάσης. Η τελευταία άνοδος έφθασε ακριβώς ως την πρώτη επιβεβαιωμένη πλέον από αυτές την R1 που ενώνει τα υψηλά του 2018 και του 2019, λίγο χαμηλότερα από την R.

Η αντίδραση έχει καλύψει μεγάλο μέρος των απωλειών έκτοτε και το θέμα είναι αν έχει δυνάμεις ο κλάδος να δώσει περαιτέρω άνοδο και πάνω από το 77%.

Από τις ανοδικές γραμμές τάσης που βλέπουμε στο διάγραμμα η G θα μας απασχολήσει σε περίπτωση που δούμε νέα υψηλά έτους ως πιθανή αντίσταση. Οι υπόλοιπες είναι στηρίξεις που λόγω της δυνατής ανοδικής κίνησης από τα χαμηλά του Μαρτίου δεν χρειάστηκε να αποδείξουν την όποια αξία τους.

Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι σαφώς ανοδική κι η στήριξη στο ημερήσιο είναι για τους γρήγορους η ανοδική γραμμή τάσης και το τελευταίο τοπικό χαμηλό που είναι η αντίστοιχη στήριξη και στις μετοχές πλην ΕΤΕ (αλλά κι αυτή με τις περίεργες αποκλίσεις της) . Όλες πάντως είναι σε ανοδική τάση με όρους fractals.

Την τελευταία εβδομάδα στην άνοδο συνέδραμαν κάπως την ΕΤΕ που έχει κάνει εύκολα νέα υψηλά έτους κι οι υπόλοιπες τράπεζες με τελευταίες και καταϊδρωμένες τις ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ με αυξημένο όγκο μεν αλλά έχοντας δώσει τη μικρότερη ανοδική διόρθωση, ακολουθώντας ως προς αυτό και τον δείκτη των ευρωπαϊκών τραπεζών που με τη σημερινή του κίνηση απειλεί να ενεργοποιήσει σχηματισμό διπλής κορυφής δημιουργώντας αρκετές ανησυχίες για τις επόμενες συνεδριάσεις. Έχει άλλωστε ήδη ενεργοποιημένο και πάλι τον αντίστοιχο μικρότερο σχηματισμό που προηγήθηκε και δεν έχει πιάσει ακόμη το χαμηλότερο στόχο του.

Το κλίμα στις μεγάλες ξένες αγορές έχει σαφώς επιδεινωθεί κι αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν είμαι αισιόδοξος για τη βραχυπρόθεσμη συνέχεια όπως ήδη εξήγησα και στην προηγούμενη ανάρτηση για τον FTSE.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

την ανάλυση του Goldfish για SP500, DAX, ΓΔ, ΔΤΡ

ΓΔ upd (tsaros)

Εικονίδιο

ΓΔ (Optimist)

Εικονίδιο

DAX (ZELIS)

DJIA (TSIP)

CENER Ένδειξη αλλαγής τάσης

ΓΔ, ΕΥΡΩΒ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

DAX, SP500, ΓΔ (Chiefsotos)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *