ΓΔ, FTSE, ΔΤΡ, FTSED, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, EEE: Ανασκόπηση στα εβδομαδιαία και τη μεγάλη εικόνα

Κλείσιμο εβδομάδας για τον ΓΔ όσο καλύτερο μπορούσαμε να περιμένουμε σε σχέση με όσα φοβόμασταν στο κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας. Οι τιμές βρίσκονται πλέον πάνω από τον κινητό 50 εβδομάδων αλλά και πάνω από κάθε εβδομαδιαίο τοπικό χαμηλό από τα πολλά που είχαν διασπαστεί κατά την απότομη πτώση προς το χαμηλό του Μαρτίου.

Το σημείο αυτό συνέπεσε με σημαντικά fibo διόρθωσης τόσο του ανοδικού από τα χαμηλά της 30/10/20 όσο και ολόκληρου του ανοδικού από τα χαμηλά της πανδημίας της αμέσως προηγούμενης δηλαδή ανώμαλης περιόδου στις αγορές όλου του κόσμου. Στο σημείο αυτό όπως είδαμε σε αρκετές πρόσφατες αναρτήσεις διέρχονταν και γραμμές τάσης  που κατά σύμπτωση χρησίμευσαν ως στήριξη των τιμών. Όλα αυτά τα βλέπουμε στο εβδομαδιαίο διάγραμμα του δείκτη που ακολουθεί.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στον FTSE

Καλύτερη είναι η εικόνα στον ΔΤΡ με τις τράπεζες να έχουν διορθώσει περισσότερο αλλά και να έχουν αντιδράσει επίσης περισσότερο. Οι τιμές εδώ βρίσκονται πάνω από τα όλα τα τοπικά υψηλά της περιόδου της 7μηνης συσσώρευσης. Ο κινητός των 50 εβδομάδων που είχε χρησιμεύσει ως στήριξη αρκετές φορές μετά την ανοδική του διάσπαση τον Δεκέμβριο του 2020, παραβιάστηκε μόνο στα δυο πρώτα εβδομαδιαία κεριά του Μαρτίου. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν διασπάστηκε το χαμηλό του Μάη με την διαρροή για την ΑΜΚ της ΑΛΦΑ.

Στο μηνιαίο η τάση εξακολουθεί να είναι ανοδική αν πιστέψουμε τουλάχιστον τον ΕΚΜΟ 12 μηνών που κρατάει τόσο καιρό αλλά και τώρα που ζορίστηκε γερά:

Ο δείκτης των πιο σημαντικών μερισματοφόρων τίτλων έχει υστερήσει στην αντίδρασή του και δεν κατάφερε να περάσει πάνω από τον 50ρη του. Είναι εμφανές ότι για να βελτιωθεί η εικόνα του χρειάζεται υπέρβαση του υψηλού της 29/3

Η πλειοψηφία των κυματιστών του soltrade που έχει εκφράσει άποψη για την αναμενόμενη κίνηση των τιμών θεωρεί ότι είναι απλά θέμα χρόνου να τελειώσει η ανοδική διόρθωση και να επανέλθουμε σε πτώση χαμηλότερα από τα χαμηλά του Μάρτη.

Κατά τη δική άποψη αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα γίνει το ίδιο και στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού ή αν θα επανέλθουν σε νέα ιστορικά υψηλά όπως έκαναν μετά τα χαμηλά του 2020.

Καθοριστική επιρροή στο γενικότερο κλίμα έχει η εικόνα της ΔΕΗ που εξακολουθεί να είναι προβληματική με τις τιμές να μην μπορούν να επανέλθουν πάνω από τα 7,80 ευρώ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απενεργοποιηθεί το σενάριο της μεγάλης διπλής κορυφής στην περιοχή των 11 ευρώ. Αν οι εκτιμήσεις των κυματιστών μας επαληθευτούν δεν βλέπω πως μπορεί να αποφύγει το επόμενο fibo 50% διόρθωσης τουλάχιστον αφού οι θεωρητικοί στόχοι του σχηματισμού είναι ακόμα χαμηλότερα.

Ο ΑΔΜΗΕ έχει εξ'ίσου κακή εικόνα με τη ΔΕΗ και διορθώνει 12 μήνες τώρα έχοντας πάντως σταματήσει στον απλό εβδομαδιαίο 200ρη και το μέγιστο στόχο της διπλής κορυφής του τη βουτιά προς τους στόχους του μεγάλου ΩΚΩ ή του καθοδικού τριγώνου στην περιοχή λίγο ψηλότερα από τα 1,7 ευρώ. Στα χαμηλά πάντως είχαμε κρυφή απόκλιση με τον RSI να κατεβαίνει χαμηλότερα από τα χαμηλά της πανδημίας χωρίς να τον ακολουθούν οι τιμές.

Σημαντική επίσης επιρροή στους δείκτες έχει κι η κάκιστη εικόνα της 3Ε που από στήριξη όλα τα προηγούμενα χρόνια της αγοράς έχει γίνει βαρίδι έχοντας κάνει ως τώρα την 3η μεγαλύτερη διόρθωσή της ever. Προς το παρόν η βουτιά σταμάτησε πριν δοκιμάσει κάποια από τις στηρίξεις που παρουσιάστηκαν και σε προηγούμενη ανάρτηση. Στα χαμηλά του Μαρτίου πάντως είχαμε οριακή θετική απόκλιση του μηνιαίου RSI σε σχέση με τα χαμηλά της πανδημίας όπως βλέπουμε παρακάτω

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

DJIA (GOLDFISH)

DAX short term (laaps)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *