ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΟΠΑΠ: Τα καθοδικά σενάρια

Η αντίδραση των τιμών της ΒΙΟ από τα χαμηλά του 2020 δεν κατάφερε να περάσει ουσιαστικά πάνω από το υψηλό του 2014, την υψηλότερη τιμή που είχε δει στο ταμπλό μετά την επαναδιαπραγμάτευσή της στον ΧΑΑ, παρά το γεγονός ότι το προσέγγισε 4 φορές. Η διόρθωση που ακολούθησε διέσπασε τα δυο τελευταία μηνιαία low fractals το χαμηλότερο των οποίων προσωρινά, βρίσκοντας στήριξη στην γραμμή λαιμού του ανάποδου ΩΚΩ για τον οποίο έχουμε μιλήσει σε προηγούμενες αναρτήσεις.

Η μεσοπρόθεσμη τάση πλέον έχει ξαναγίνει καθοδική κι γραμμή ενεργοποίησης του μεγάλου σχηματισμού διπλής κορυφής απέχει μόλις 0,065 ευρώ από την γραμμή λαιμού του ανάποδου ΩΚΩ ο οποίος τυπικά δεν έχει ακόμα απενεργοποιηθεί οριστικά, αλλά μόνο προσωρινά όταν οι τιμές έφθασαν στο στόχο της μικρότερης διπλής κορυφής προχθές. Τυχόν ενεργοποίηση της διπλής κορυφής σημαίνει και απενεργοποίηση του αν. ΩΚΩ που θα μπορούσε να είναι η επιβεβαίωση των ενδείξεων για καθοδική μεσοπρόθεσμη τάση.

Στον ΟΠΑΠ η τάση είναι τυπικά καθοδική σε ημερήσιο και εβδομαδιαίο αλλά χωρίς επιβεβαίωση. Η τελευταία ανοδική αντίδραση μόλις που έκλεισε το  πτωτικό χάσμα της 24ης Φεβρουαρίου και χθες είχαμε νέα σοβαρή πτώση που αφήνει ανοιχτό το σενάριο ενός ΩΚΩ που αν ενεργοποιηθεί επιβεβαιώνει ότι η τάση είναι καθοδική τουλάχιστον στο ημερήσιο.

Ένα ακόμα πιο ανησυχητικό ή υποσχόμενο μεγαλύτερες εκπτώσεις σενάριο, είναι να έχει σχηματιστεί η μεγάλη διπλή κορυφή που βλέπουμε στο διάγραμμα που αν έφθανε να ενεργοποιηθεί θα επιβεβαίωνε και την ένδειξη αλλαγής τάσης στο εβδομαδιαίο την 17/12/21 με την διάσπαση των 12,10 ευρώ, ένδειξη που είχε διαψευστεί πανηγυρικά κατά το τελευταίο ανοδικό από τον Δεκέμβριο μετά και την θετική απόκλιση.

Στη μεγάλη εικόνα η τάση παραμένει ανοδική με τις οριζόντιες στηρίξεις στα 11,83 και 11,053 ευρώ.

Τα καθοδικά σενάρια και στους δυο τίτλους έχουν προφανώς να κάνουν με το κατά πόσο θα τους επηρεάσει το εξαιρετικά κακό κλίμα στις αγορές με τα τελευταία ακραία αρνητικά γεγονότα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (JIM MARCUS)

ΓΔ (Zelis)

ΜΥΤΙΛ (ΤΕΟ)

ΑΔΜΗΕ

ΛΑΜΔΑ UPD

ΤΙΤΑΝ, ΟΛΠ, EUROSTOXX BANKS (LAAPS)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *