FTSE Στο κλείσιμο του μήνα κι η ανάλυση του ΓΔ από τον Goldfish και τον SPAND – EUROBANK, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΛΑΜΔΑ, ΔΤΡ, ΕΛΧΑ

Σε συνέχεια της πρόσφατης ανάρτησης για τον δείκτη μια ματιά στη μεγαλύτερη εικόνα με το κλείσιμο του Μάη υψηλότερα από τον εκθ. κινητό των τελευταίων 6 υψηλών (ΕΚΜΟ 6Υ) τον οποίον τσέκαρε στο χαμηλό της 21/5 όπως είδαμε και στον ΓΔ. Το χαμηλό των 2046,02 μονάδων από ότι φαίνεται θα είναι σημείο αναφοράς για τη μεσοπρόθεσμη τάση αν κι αυτή την εβδομάδα δεν παραβιαστεί αφού έτσι θα έχουμε εκεί το χαμηλότερο από τα δυο εβδομαδιαία τοπικά χαμηλά.

Η μεσομακροπρόθεσμη τάση λοιπόν παραμένει ανοδική όπως και στον ΓΔ για τον οποίο ακολουθεί η ανάλυση του GOLDFISH που επιλέξαμε από το τελευταίο ενημερωτικό της Vital Finance:

Η πρόσφατη υποχώρηση παρέμεινε στα πλαίσια του 38% retracement και για όσο δεν απειλείται το εν λόγω επίπεδο ο δείκτης μπορεί να συνεχίσει ανοδικά, έστω και με ενδιάμεσες πολύ βραχυχρόνιες διορθώσεις.

Πλέον είναι απολύτως σαφές ότι ο δείκτης θα πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσει σε νεότερα τοπικά υψηλά για να διατηρήσει την προωθητική δομή της ανόδου (το θετικό σενάριο δηλαδή). Για τον λόγο αυτό είναι μεγάλης σημασίας να μην υποχωρήσει περαιτέρω και σε καμία περίπτωση να μην επικαλύψει το προηγούμενο υψηλό των 827 μονάδων.

Το πρώτο βασικό ζητούμενο, επομένως, είναι αυτό ακριβώς και αν δεν επιβεβαιωθεί θα υποχρεωθούμε να εξετάσουμε ιδιαίτερα δυσμενή σενάρια και για τον Γ. Δείκτη.

Η ζητούμενη άνοδος μπορεί να είναι σχετικά άμεση, όπως στο διάγραμμα που ακολουθεί:

...ή εναλλακτικά, να διαμορφωθεί ένα λίγο ευρύτερο στο χρόνο κύμα ''iv'' είτε με την μορφή τριγώνου ''abcde'' η ''WXY''. Αυτό δένει περισσότερο με τυχόν νεότερες βραχυχρόνιες διακυμάνσεις στις ξένες αγορές καθώς και θεωρητικά με τη συνήθη διαφοροποίηση μεταξύ των κυμάτων ''ii'' & ''iv'' (sharp vs flat).

Το προηγούμενο υψηλό των 949 μονάδων παραμένει μια ισχυρότατη ζώνη αντίστασης στην άνοδο. Ο κανόνας της μη παραβίασης των 827 μονάδων παραμένει ο ίδιος:

Σε επόμενο χρόνο, το δεύτερο βασικό ζητούμενο είναι η υποχώρηση του κύματος ''4'' να παραμείνει σε ανεκτά επίπεδα (στη ζώνη των 800 μονάδων) και ο δείκτης να επανέλθει σε ένα ακόμα νεότερο υψηλό (είτε ως ανοδική ''σφήνα'', είτε ως ανοδικό κανάλι από το χαμηλό των 469 μονάδων).

Τυπική επιβεβαίωση της έναρξης της μακροχρόνιας ανοδικής επαναφορά της αγοράς θα έχουμε μόνο με την πραγματοποίηση μιας διόρθωσης υψηλότερα των 469 μονάδων (ως ''ii'' / 3), η οποία σύμφωνα με το βασικό μας σενάριο θα γίνει παράλληλα με τις ξένες αγορές (και επομένως θα αναμένουμε να είναι ισχυρή σε κάθε περίπτωση).

 Συμπερασματικά, υπάρχουν πολύ σαφή επίπεδα που πρέπει είτε να επιτευχθούν ανοδικά (νεότερα υψηλά των 919) , είτε να μην παραβιαστούν καθοδικά (των 827), πράγμα που μας διευκολύνει στη παρούσα φάση που έχει αυξηθεί η αβεβαιότητα.

Να υπενθυμίσω ότι αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να περιληφθεί στην λίστα αποδεκτών αυτών των ενημερωτικών μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ στο πάνω μέρος της σελίδας και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

EUROBANK (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Εικονίδιο

ΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Εικονίδιο

ΕΤΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Εικονίδιο

ΑΛΦΑ (Μ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ)

Εικονίδιο

Εικονίδιο

Εικονίδιο

Εικονίδιο

Εικονίδιο

ΔΤΡ Σημειώσεις

ΕΛΧΑ Εκτίμηση μεγάλης εικόνας

ΦΡΙΓΟ Ανοδική η μεσοπρόθεσμη τάση - ενώπιον αντίστασης

ΛΑΜΔΑ

ΜΠΡΙΚ (Lorac)

ΕΥΔΑΠ (kingmob)

Σχόλιο αγοράς - ΓΔ 1/6/21 από τον Παντελή

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *