ESG Core Investments BV – by John X

ESG Core Investments BV

Το "ολλανδικό spac", της ESG Core Investments BV, που ξεκίνησε χθες διαπραγμάτευση στο Euronext του Amsterdam, συγκεντρώνοντας €250εκ. Η τιμή εισαγωγής/μετοχή είναι στα 10€ ενώ σε όσους γράφτηκαν στην IPO έδινε ένα unit το οποίο περιλάμβανε 1/4 ενός warrant με τιμή εξάσκησης στα 11,50€ και άλλους όρους που δεν μας πολυενδιαφέρουν, καθώς αυτό είναι για όσους γράφτηκαν στην IPO και για ποσά άνω των €100χιλ.
https://www.bloombergquint....

Sponsor είναι η Infestos Sustainability BV, (ολλανδικό investment family fund και "μητρική" της ESG) η οποία, μεταξύ άλλων, "ευθύνεται" για την εισαγωγή της Alfen Beheer BV στο ΧΑ του Άμστερνταμ (εταιρία ηλεκτρικών δικτύων, φορτιστών, σταθμών φόρτισης, λύσεων αποθήκευσης ενέργειας) πριν 3 χρόνια, με απόδοση ~725% από τότε. Όποιος έχει όρεξη για διάβασμα μπορεί να δει στο site πληροφορίες, prospectus της IPO κλπ.
https://esgcoreinvestments....

Στόχο έχει να αποκτήσει, μέσω της συγχώνευσης, πλειοψηφικό μερίδιο σε εταιρία που δραστηριοποιείται πανευρωπαϊκά ή παγκόσμια, κατά προτίμηση με έδρα στην ΒΔ Ευρώπη, προσανατολισμένη στο ευρύτερο ESG πεδίο. Θεωρεί ότι μπορεί να επιτύχει μία συμφωνία που θα αποτελέσει εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία με μία εταιρία ταχέως αναπτυσσόμενη με συγκριτικά πλεονεκτήματα. Το ιστορικό του Infestos πάντως δίνει βάσιμες ελπίδες γι' αυτό. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κάτι "πράσινο" και με βάση το τι γίνεται στις ΗΠΑ και ότι ίσως κάποια ευρωπαϊκά κεφάλαια θέλουν να ενισχύσουν την παραμονή εταιριών στην Ευρώπη, πιστεύω ότι θα έχουμε κάτι δυνατό, μιας και είναι το πρώτο spac του είδους στην ΕΕ.

Στην παρούσα φάση, αν κάποιος επιλέξει να τοποθετηθεί, θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να το δει για κάποιους μήνες ως παρκάρισμα ρευστού αντί να το έχει σε τράπεζα. Έχει deadline 2 χρόνια για συμφωνία, αλλά πιστεύω ότι είναι σοβαρή προσπάθεια και θα φέρει μία δυνατή συμφωνία σύντομα.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *