Σχολιάζοντας με το disqus

Για όσους φίλους δεν το γνωρίζουν, τους ενθαρρύνω να εγγραφούν στο disqus όπου ανταλλάσσουμε απόψεις και να μην διστάζουν να γράφουν τα σχόλιά τους. Οι χρήστες που αποφασίζουν να ανεβάσουν σχόλιο για πρώτη φορά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το σχόλιό τους θα ελέγχεται πριν δημοσιευτεί αλλά αυτό είναι προσωρινό και σταματά μετά από μερικά σχόλια εφόσον δεν παραβιάζουν τους "κανόνες" που θα δούμε παρακάτω

ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ κανόνας για όλους είναι η αναφορά της πηγής μας όταν αναδημοσιεύουμε διαγράμματα ή κείμενα που δεν είναι δικά μας. Ειδικότερα για τα κείμενα καλό είναι να αποφεύγουμε την αυτούσια μεταφορά τους στα σχόλια αφού μπορούμε να βάζουμε ένα σύνδεσμο (link) που να παραπέμπει στην πηγή που το βρήκαμε.

Επίσης ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ κανόνας είναι να συμπεριφερόμαστε όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται.

Παρακαλείσθε όλες και όλοι σας να γράφετε με σεβασμό στην Ελληνική γλώσσα, την ορθογραφία και το συντακτικό της και με μικρά γράμματα. Κεφαλαία βάζουμε μόνο στο πρώτο γράμμα κάθε πρότασης ή σε κάποιο τίτλο και όχι σε όλο το κείμενο γιατί είναι σαν να φωνάζουμε.

Προσθήκη γραφήματος

Αν θέλει κάποιος να συνοδεύσει το σχόλιό του με ένα γράφημα ή μια φωτογραφία μπορεί να την ανεβάσει αν πριν από τη "δημοσίευση" κάνει αριστερό κλικ στο εικονίδιο κάτω αριστερά....ξαναλέω ΠΡΙΝ κάνει κλικ στο "δημοσίευση".
Μην διστάσετε αν θέλετε να μας δείξετε κάτι. Θυμηθείτε επίσης ότι όταν ανεβάζετε κάποιο διάγραμμα, πίνακα ή φωτογραφία, αρχικά δεν φαίνεται αν δεν γίνει refresh στη σελίδα, οπότε πρέπει να το αναφέρετε κιόλας, αν δεν εννοείται ξεκάθαρα από το σχόλιό σας.

Επιδοκιμασία σχολίων

Κάτω από το σχόλιο έχει δύο βελάκια από τα οποία το αριστερό είναι για όσους θέλουν να επιδοκιμάσουν ένα σχόλιο . Σας προτείνω όταν το σχόλιο κάποιου από την παρέα μας σας αρέσει, το βρίσκετε ενδιαφέρον ή χρήσιμο, να το "ψηφίζετε" κάνοντας κλικ στο αριστερό βελάκι, ενθαρρύνοντας τον σχολιαστή με αυτόν τον τρόπο να συνεχίσει συμμετέχοντας ενεργά.

Διόρθωση σχολίων

Κάθε ένας που γράφει κάποιο σχόλιο μπορεί να το σβήσει αν κάνει κλικ στο βελάκι δεξιά του και στο delete

Μπορεί ακόμα να διορθώσει μέσω του edit κάποιες λέξεις του

Αν έχει ανεβάσει (με το upload) κάποιο διάγραμμα που θέλει να αντικαταστήσει με ένα διορθωμένο κάνει κλικ στο reply (δίπλα στο edit) και ανεβάζει το διορθωμένο διάγραμμα. Μετά το κάνει αποκοπή και το επικολλά πάνω στο παλιό αφού ανοίξει με το edit το σχόλιό του όπως παραπάνω.

Το κάθε σχόλιο έχει μια διεύθυνση. Αν θέλουμε κάπου να το μνημονεύσουμε δεν έχουμε παρά να αντιγράψουμε αυτή τη διεύθυνση κάνοντας κλικ δεξιά από το nickname του συντάκτη του και να την επικολλήσουμε εκει που θέλουμε, αντί να το αντιγράφουμε ολόκληρο και να το επικολλούμε.

Ετικέτες (tags)

Αναφορικά με τις ετικέτες (tags) που υπάρχουν κάτω από κάθε ανάρτηση, σημειώστε ότι αναφέρονται σε διαγράμματα ή σχόλια για δείκτες ή μετοχές και τους δημιουργούς τους, που τυχόν υπάρχουν σε αυτή ή/και στα σχόλια της κάθε ανάρτησης. Όταν δηλαδή επιλέγετε ένα τίτλο ή ένα συντελεστή του blog από τα tags ή από τις TOP ΕΠΙΛΟΓΕΣ και δεν τα βλέπετε να περιέχονται στην κυρίως ανάρτηση και στον τίτλο της, αυτό σημαίνει ότι θα βρείτε κάτι σχετικό με την επιλογή σας στα σχόλια.

Σε μερικές περιπτώσεις στο τέλος της ανάρτησης υπάρχουν κάποιοι τίτλοι στην ενότητα "ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ". Κάνοντας κλικ στις παραπομπές μεταφέρεστε απ'ευθείας στο σχόλιο για το θέμα που ψάχνετε, ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνετε όλα τα σχόλια για να το βρείτε.

Μην διστάσετε να με ενημερώσετε για τυχόν προτάσεις σας για βελτιώσεις ώστε το blog να γίνεται ευχάριστο, εύχρηστο και χρήσιμο στους αναγνώστες του.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Προς τυχόν νέους και άπειρους στα περί blogging αναγνώστες:
Το ότι κάποιος γράφει κάποια σχόλια με ή χωρίς διαγράμματα πολλώ δε μάλλον αν έχει και δικό του blog ΔΕΝ τον κάνει αυτόματα και γνώστη της αγοράς. Για να καταλάβετε τι κι από ποιόν πρέπει να κρατάτε και τι πρέπει να πετάτε πρέπει να κάνετε υπομονή και να τους (μας) "μελετάτε" αρκετό χρόνο.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Είναι δυνατόν κάποια από τα σχόλια που δημοσιεύονται να διαγράφονται (όταν υπάρχει χρόνος) προκειμένου να αποσυμφορούνται οι αναρτήσεις και να γίνεται πιο εύκολη η πρόσβαση των χρηστών που το επιθυμούν σε σχόλια που άπτονται της θεματολογίας του μπλογκ και τις επόμενες της ημερομηνίας ανάρτησης ημέρες. Έτσι προτεραιότητα για διαγραφή παίρνουν τα σχόλια που γράφονται σε μια συζήτηση και δεν έχουν ενδιαφέρον αν κάποιος τα διαβάσει  αργότερα χωρίς αυτό να αποτελεί αποδοκιμασία αυτών των σχολίων.