Εβδομαδιαία ανασκόπηση ΓΔ, ΔΤΡ, EUROBANK, ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ, LAMDA DEVELOPMENT, SAFE BULKERS, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΑΒΑΞ, ALTER EGO MEDIA

Με αντεπίθεση των συστημικών τραπεζών και της ΔΕΗ που έκαναν νέα υψηλά στην τελευταία συνεδρίαση φθάσαμε σε νέα υψηλά και στον ΓΔ, τον ΔΤΡ και βέβαια τον Δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης.  Στην αντίδραση συμμετείχαν και λίγες ακόμα μετοχές που θα δούμε παρακάτω στα πινακάκια συνοπτικής ανασκόπησης.

Ο ΓΔ έκλεισε πάνω από τον ενδιάμεσο στόχο του μεγάλου σχηματισμού διπλού πυθμένα (ΔΠ) με τον μέγιστο να περιμένει στην περιοχή των 2865 μονάδων

Η μεγάλη ώθηση ήρθε ως συνήθως από τις μεγάλες τράπεζες ο δείκτης των οποίων είχε μακράν την καλύτερη απόδοση στο εβδομαδιαίο

Εκτός των ΕΤΕ και ΑΛΦΑ που είδαμε στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης πολύ καλά τα πήγαν κι οι άλλες δυο συστημικές τράπεζες. Η ΕΥΡΩΒ έπιασε ουσιαστικά τον στόχο του μικρού τριγώνου κι ενεργοποίησε κι ένα μίνι ΔΠ στα ψηλά ενώ παραμένει βεβαίως ενεργοποιημένος κι ο δικός της μεγάλος ΔΠ. Ο όγκος συναλλαγών αυξήθηκε αυτή την εβδομάδα.

Η ΠΕΙΡ έφθασε αισίως στον ενδιάμεσο στόχο του δικού της μεγάλου ΔΠ και διέσπασε με κλείσιμο την παράλληλη της βασικής ανοδικής γραμμής της μακροπρόθεσμης τάσης της με τη δεύτερη προσπάθεια

Στα αξιοσημείωτα κι η αντίδραση της ΛΑΜΔΑ που βέβαια δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τους μεγάλους δείκτες. Οι μεσοπρόθεσμες στηρίξεις κράτησαν ενώ διασπάστηκε η πιο βραχυπρόθεσμη καθοδική γραμμή τάσης με το επόμενο crash test να αναμένει στην περιοχή των 7 ευρώ. Τυχόν ανοδική διάσπαση των 6,98 ενεργοποιεί τον ΔΠ που βλέπουμε στο διάγραμμα.

Όπως βλέπουμε στο πινακάκι συνοπτικής ανασκόπησης των δεικτών και των τίτλων του FTSE L.C οι αγορά υπεραπέδωσε των μεγάλων ξένων δεικτών και η πλειοψηφία των τίτλων έκλεισε με θετικό πρόσημο την εβδομάδα και την συνεδρίαση της Παρασκευής αν και η συνολική κεφαλαιοποίηση αυξήθηκε μόνο στις τράπεζες.

Ο Δείκτης Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης όπως είδαμε διαφοροποιήθηκε κλείνοντας και στα δυο χρονοπαράθυρα αρνητικός, όπως αρνητικά αντίστοιχα ήταν τα κλεισίματα στην συνολική κεφαλαιοποίηση και την πλειοψηφία των τίτλων της 2ης ομάδας στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι κυριότερες μετοχές του μαζί με τους υπόλοιπους επιλεγμένους τίτλους με βάση τον  αντικείμενο των εταιρειών αλλά και την εμπορευσιμότητα.

Από την ομάδα αυτή θα δούμε την SB που έκανε ένα ακόμα ιστορικό υψηλό πετυχαίνοντας τον μέγιστο στόχο του ανοδικού του σχηματισμού με καλούς όγκους

Θα δούμε ακόμα την ΑΕΜ που είναι σε ανοδική τάση αλλά έχει καθηλωθεί πριν τον ενδιάμεσο στόχο του ΔΠ της σε νέο ιστορικό υψηλό. Η αύξηση του ούτως ή άλλως καλού όγκου συναλλαγών της πιθανόν δείχνει ότι είναι έτοιμη για το νέο υψηλό.

Αξιοσημείωτους όγκους βλέπουμε και στην ΑΒΑΞ που διέσπασε την κατερχόμενη γραμμή τάσης στη τελευταία συνεδρίαση κι έχει την επόμενη οριζόντια αντίσταση στα 3,59 ευρώ.

Να ρίξουμε και μια ματιά στην ΣΑΡ που έχει μεγαλύτερη βαρύτητα στον ΓΔ από την ΕΛΧΑ. Οι τιμές της βρίσκονται σε καθοδική τάση τόσο στο ημερήσιο όσο και στο εβδομαδιαίο κι έχει ενεργοποιημένους τρεις σχηματισμούς διπλής κορυφής (ΔΚ) με τον τελευταίο και μικρότερο να ενεργοποιείται την Παρασκευή.

Οι τιμές έχουν διασπάσει την βασική ανοδική γραμμή της μεσομακροπρόθεσμης τάσης και τα τρία τελευταία εβδομαδιαία low fractals και οφείλουν μια αντίδραση αφού οι στόχοι των μεγαλύτερων ΔΚ είναι αρκετά χαμηλότερα …

Τέλος να ρίξουμε μια ματιά στους τίτλους που έχουμε στη 3η ομάδα κυρίως λόγω του ότι κάνουν συχνά χαμηλούς όγκους, αλλά και τους περισσότερους Ακίνητης Περιουσίας ορισμένοι των οποίων περιλαμβάνονται στον ΓΔ αλλά δεν με ενδιαφέρουν προσωπικά παρ’ ότι “παρακολουθούνται” καθημερινά. Η ομάδα όπως θα δούμε στον απολογισμό τα πήγε σαφώς χειρότερα από τις άλλες δυο ομάδες με διπλάσια αρνητικά κλεισίματα την Παρασκευή και 5πλάσια στο εβδομαδιαίο ενώ κι η κεφαλαιοποίηση των μικρότερων τίτλων (<100εκ.) είχε όπως είδαμε στο πρώτο πινακάκι σαφώς μεγαλύτερη μείωση τόσο στο εβδομαδιαίο όσο και στην τελευταία συνεδρίαση.

Τέλος να δούμε και το πινακάκι με τις 25 χειρότερες και καλύτερες εβδομαδιαίες αποδόσεις

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *