Συνοπτική ανασκόπηση εβδομάδας – ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ

Άλλη μια εβδομάδα με έστω και οριακά θετικό πρόσημο για τους μεγάλους δείκτες της αγοράς χάρις στην καλή απόδοση των ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ και ΚΥΠΡ που εξισσορόπησαν τις μεγάλες απώλειες της ΜΠΕΛΑ και της ΜΤLΝ κυρίως αλλά και των και των ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ. Η εικόνα εκφράζεται πλήρως από τη σύγκριση τα εβομαδιαία κεριά του ΔΤΡ και του δείκτη υψηλής μερισματικής απόδοσης που διέσπασε το πλησιέστερο εβδομαδιαίο τοπικό χαμηλό του και πλησιάζει τον εβδομαδιαίο 2ορη.

Στο πινακάκι συνοπτικής ανασκόπησης των 4 δεικτών και των 91 τίτλων που παρουσιάζονται κατά σειρά κεφαλαιοποίησης μπορούμε να δούμε τις εβδομαδιαίες αποδόσεις αλλά και αυτές όλου του 2025, του Σεπτεμβρίου που έχει ακόμα δυο συνεδριάσεις και κυρίως τις απώλειες του κάθε δείκτη ή τίλου από την υψηλότερη τιμή που είχε μέσα στο 2025.

 

Συνοπτικά οι χειρότερες και οι καλύτερες αποδόσεις της εβδομάδας είχαν ως εξής:

Όπως είδαμε οι απώλειες των δεικτών από το υψηλό έτους είναι ακόμα μικρές. Ακόμα μικρότερες είναι ο απώλειες των παρακάτω 20 τίτλων οι οποίοι βέβαια είναι όλοι σε ανοδική τάση.

Αντίθετα οι τίτλοι με απώλειες μεγαλύτερες του 10% από το υψηλό έτους είναι 49 κι η πλειοψηφία τους είναι σε καθοδική τάση όπως δείχνει η κόκκινη σήμανση στην 1η στήλη. Με πορτοκαλί σήμανση είναι οι τίτλοι που είναι ακόμα σε ανοδική τάση αλλά οι τιμές τους είναι κοντά στην ορίζόντια στήριξή τους στο ημερήσιο.

Η αρνητική έκπληξη της εβδομάδας (εκτός της MTLN που είδαμε επανηλειμένα τις τελευταίες μέρες) ήταν βέβαια η ΜΠΕΛΑ που με το τεράστιο κόκκινο κερί της ενεργοποίησε σχηματισμό διπλής κορυφής (Δ.Κ) που μπορεί θεωρητικά να την πάει αρκετά χαμηλότερα, έκλεισε κάτω από τον εβομαδιαίο 20ρη και πλησιάζει τον 200ρη της στο ημερήσιο! Ο μεγάλος διπλός πυθμένας (Δ.Π) της πάντως παραμένει ενεργοποιημένος κι από τους στόχους του, τους οποίους είδαμε και στο πινακάκι, έχει πιαστεί μόνο ο πρώτος.

Αρνητική ήταν κι η εικόνα στον ΟΤΕ που ενεργοποίησε μια μίνι Δ.Κ αλλά έχει ενεργοποιημένο τον μεγάλο Δ.Π του του οποίου έχει πιάσει μόνο τον 1ο στόχο.

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade