Με εισαγόμενη διόρθωση ξεκίνησε ο Αύγουστος

2η συνεχόμενη εβδομάδα με οριακά αρνητικό κλείσιμο για τον ΓΔ με τις τιμές να αγγίζουν πότε τα νέα υψηλά και πότε την οριζόντια στήριξη στο ημερήσιο.

Η συνεδρίαση της Παρασκευής με μεγάλο όγκο συναλλαγών έκρινε το εβδομαδιαίο πρόσημο αφού ήταν καθαρά πτωτική, έστω και κάπως λιγότερο από τον DAX και τον CAC 40 που είχαν την μεγαλύτερη πτώση από τους μεγάλους ξένους δείκτες. Το σενάριο που θα υλοποιηθεί θα δείξει τη βραχυπρόθεσμη τουλάχιστον κατεύθυνση της αγοράς. Κυματικές εκτιμήσεις για τη συνέχεια είχαμε από το φίλο Διόφαντο στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης.

Σημειώνεται το αρνητικό μπάσιμο του Αυγούστου σε SP500 & NASDAQ σε συνδυασμό με τις διπλές αρνητικές αποκλίσεις στο μηνιαίο μετά τα νέα ιστορικά υψηλά τους, λίγο πάνω από την ισότητα του τρέχοντος ανοδικού με το πρώτο ανοδικό μετά την πανδημία. Εξυπακούεται ότι αν η διόρθωση έχει συνέχεια το πιθανότερο είναι να μη μείνει ανεπηρέαστη η δική μας αγορά.

Όπως θα δούμε στο πινακάκι συνοπτικής ανασκόπησης το 70% των τίτλων έκλεισε την εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο με 11 τίτλους να παραβιάζουν τις οριζόντιες στηρίξεις τους ως μια πρώτη ένδειξη αλλαγής τάσης στο ημερήσιο. Οι αρνητικές ενδείξεις τάσης έφθασαν σχεδόν στο 25% από 19% την Πέμπτη.

Περισσότερες αρνητικές ενδείξεις (σχεδόν 30%) είχαμε στους 35 μεγαλύτερους σε κεφαλαιοποίηση τίτλους

Από τη διόρθωση δεν εξαιρέθηκε κανείς από τους επιμέρους δείκτες με τον FTSEM να έχει τη χειρότερη επίδοση. Στον FTSED είχαμε ήδη διάσπαση της οριζόντιας στήριξης στο ημερήσιο, όχι πάντως με κλείσιμο.

Στις τράπεζες που οδηγούν την αγορά είχαμε αντίστοιχη διάσπαση μόνο στην ΠΕΙΡ ενώ η ΑΛΦΑ ήταν η μόνη που διασώθηκε στο εβδομαδιαίο. Στα ημερήσια διαγράμματα που ακολουθούν έχουν σημειωθεί οι οριζόντιες στηρίξεις τους (όπως και στο πινακάκι).

Η ΔΕΗ που είχε ήδη διασπάσει την δική της οριζόντια στήριξη από τις 28/7 επιβεβαίωσε την αρνητική ένδειξη κι έπιασε το στόχο του μίνι σχηματισμού διπλής κορυφής που σχηματίστηκε στην περιοχή του πρώτου στόχου του μικρότερου από τους ανοδικούς της σχηματισμούς που την Παρασκευή απενεργοποιήθηκε. Τα πλησιέστερα ανοδικά gaps κλείνουν στα 13,73 και τα 13,13 ευρώ.

Οι υπόλοιποι μεγάλοι σχηματισμοί παραμένουν ενεργοποιημένοι όπως βλέπουμε στη μεγάλη εικόνα όπου επίσης όμως παρατηρούνται και αρνητικές αποκλίσεις στα τελευταία υψηλά.

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *