ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΗ, ΔΑΑ, LAMDA DEVELOPMENT, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΙΝΤΕΑΛ, ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Σημειώσεις και σχόλια της της 6/6/24

Αντίδραση ισχυρή των τιμών του ΓΔ χθες που όμως δεν κράτησε με αποτέλεσμα να έχουμε άλλο ένα κλείσιμο στα χαμηλά με κακό κερί λίγο πριν η διόρθωση φθάσει το 50% της πτώσης από τα υψηλά έτους. Όχι βέβαια ότι είναι και λίγο το 50% σε δυο συνεδριάσεις και μάλιστα με δεδομένο το χάσμα που άφησε η κίνηση από το προχθεσινό κλείσιμο αλλά το κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας δεν δείχνει ότι είδαμε το τέλος της διόρθωσης στο χαμηλό της Τετάρτης. Το πιθανότερο πιστεύω ότι είναι να βλέπουμε μια ανοδική διόρθωση του πεντακυματικού πρώτου κύματός της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σημεία στα οποία σταμάτησε η αντίδραση των τιμών σε κάποιους τίτλους που επηρεάζουν σημαντικά τον ΓΔ όπως θα δούμε παρακάτω.

Οι ΕΤΕ, κι η ΕΥΡΩΒ επίσης σταμάτησαν στο 50% αν και το ανοδικό χάσμα από το προχθεσινό κλείσιμο έμεινε ανοιχτό. Όπως κι ο ΓΔ δηλαδή...Η ΕΥΡΩΒ πάντως σαν να έδειξε λιγότερες πτωτικές διαθέσεις σε αυτό το πτωτικό.

Στην ΠΕΙΡ δεν έγινε δυνατή η υπέρβαση της πιο βραχυπρόθεσμης κατερχόμενης γραμμής τάσης. Ο δεύτερος ΩΚΩ είναι απενεργοποιημένος, τo χάσμα ανοίγματος από το προχθεσινό κλείσιμο παρέμεινε κι εδώ ανοιχτό αλλά οι τιμές δεν είδαν τη περιοχή πέριξ των 3,50 ευρώ όπου έχουμε την ισότητα των δυο καθοδικών κυμάτων από τον Μάρτιο, τον τελικό στόχο του πρώτου ΩΚΩ και τον ενδιάμεσο στόχο του δεύτερου. Ποτέ βέβαια δεν πίστευα ότι θα είναι τόσο εύκολο να πάει 50 λεπτά κάτω από την τιμή του placement, όχι τουλάχιστον τόσο σύντομα και χωρίς κατακρήμνιση της αγοράς.

Η ΔΕΗ και η ΑΛΦΑ που είχε την περασμένη εβδομάδα το χειρότερο κερί από τον Μάρτιο του 2023, αποκρούστηκαν από τον εβδομαδιαίο 20ρη τον οποίο διέσπασαν πτωτικά την περασμένη εβδομάδα. Το χαμηλό του Απριλίου αποτελεί πολύ σημαντική οριζόντια στήριξη αφού κάτω από εκεί ενεργοποιούνται σχηματισμοί διπλής κορυφής και στους δυο τίτλους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΟΤΟ

ΛΑΜΔΑ

ΙΝΤΕΚ

ΙΝΚΑΤ

ΔΑΑ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *