SP500, DJIA, ΓΔ, FTSE L.C., ΔΤΡ: Επίτευξη στόχων – Αποδόσεις ΧΑΑ

Σημαντική μέρα για τους Αμερικάνικους δείκτες με τον SP500 να φθάνει στον ενδιάμεσο στόχο του ανάστροφου ΩΚΩ του 5 μήνες μετά την ενεργοποίησή του όπως και ο DJIA που πέρασε για πρώτη φορά τις 40000 μονάδες ενδοσυνεδριακά. Οι μέγιστοι στόχοι φαίνονται στα μηνιαία διαγράμματα και είναι βέβαια μακροπρόθεσμοι.

Νέα υψηλά είχαμε και στο ΧΑΑ και με δεδομένο ότι στις τελευταίες εξελίξεις είδαμε τους ΓΔ, FTSE L.C και ΔΤΡ επανειλημμένα θα ρίξουμε μια ματιά στον ΣΑΓΔ που υπολογίζει και τα διανεμόμενα μερίσματα. Οι τιμές του βρίσκονται στος 2730 μονάδες κι απέχουν πλέον ελάχιστα από σημαντικά επίπεδα - στόχους  στη ζώνη των 2750-2850 μονάδων όπως βλέπουμε στο μηνιαίο διάγραμμα.

Όπως βλέπουμε στα μηνιαία διαγράμματα τα νέα υψηλά επιτεύχθηκαν κυρίως λόγω των τραπεζών που έχουν μεγάλη διαφορά αποδόσεων τον Μάιο...

κι από τον ΔΤΡ εννοούμε κατά μείζονα λόγο την ΕΤΕ που έχει μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες οι οποίες πάντως είναι μέχρι στιγμής με θετικό πρόσημο.

Όπως θα δούμε στα διαγράμματα των υπόλοιπων τίτλων με το μεγαλύτερο ειδικό βάρος στους δείκτες μόνο οι τίτλοι της ΤΙΤΑΝ και της ΕΕΕ βοήθησαν στα νέα υψηλά. Ορισμένοι τίτλοι μάλιστα όπως ο ΟΠΑΠ, η ΜΠΕΛΑ, η ΔΕΗ, η ΜΥΤΙΛ και η ΒΙΟ έχουν αρνητική ένδειξη στο μηνιαίο γρήγορο TSI.

Ο ΓΔ εξακολουθεί υπεραποδίδει των μεγάλων ξένων δεικτών το 2024

Ακολουθούν οι συγκριτικές αποδόσεις των 13 πιο βαριών χαρτιών για το 2024 όπου βλέπουμε να ξεχωρίζουν τους πρώτους 4,5 μήνες του νέου έτους οι αποδόσεις των ΤΙΤΑΝ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΕΕΕ, ΠΕΙΡ, ΕΛΠΕ ΜΟΗ και ΤΕΝΕΡΓ. Σημειώνεται το αρνητικό πρόσημο σε ΟΠΑΠ και ΔΕΗ!

Αξιοσημείωτες είναι και οι αποδόσεις κάποιων τίτλων μικρότερου ειδικού βάρους όπως των OPTIMA και ΣΑΡ κυρίως αλλά και των CENER και ΑΡΑΙΓ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ

OPTIMA

ΓΔ, ΔΤΡ, FTSE L.C, ΕΥΡΩΒ  Επίτευξη στόχων

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *