ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑLPHA BANK: Σενάρια κι ανεκπλήρωτοι στόχοι

Η τάση είναι ανοδική αλλά οι τιμές που έχουν αφήσει ανοιχτά τρία ανοδικά gaps δεν έπιασαν ακόμα ούτε τον ενδιάμεσο στόχο του τελευταίου διπλού πυθμένα (Δ.Π) που παραμένει ενεργοποιημένος στο ημερήσιο...

 ...ούτε βέβαια και το μέγιστο στόχο του ανάστροφου ΩΚΩ στο εβδομαδιαίο όπου για να αμφισβητηθεί η ανοδική τάση θα πρέπει να ακυρωθεί ο Δ.Π με παραβίαση του χαμηλού της τελευταίας διόρθωσης.

Η καλή εικόνα του δείκτη οφείλεται βεβαίως στην ΕΤΕ κυρίως αλλά και την ΕΥΡΩΒ που έχουμε δει στις τελευταίες αναρτήσεις.

Στην ΠΕΙΡ η ταλαιπωρία συνεχίζεται με τον τελευταίο Δ.Π να είναι απενεργοποιημένος κάτω από τα 3,948 ευρώ, χωρίς να έχει πιαστεί ούτε ο ενδιάμεσος στόχος του. Ένδειξη επιστροφής σε καθοδική τάση θα έχουμε αν παραβιαστούν τα 3,685 ευρώ. Σενάρια υπάρχουν διάφορα κι απεικονίζονται στο ημερήσιο όπως και τα ανοδικά και πτωτικά gaps που παραμένουν ανοιχτά.

Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα σημειώνεται η κρυφή θετική απόκλιση στο τελευταίο χαμηλό η οποία πάντως δεν καταγράφεται και στο ημερήσιο.

Τις αρνητικές αποκλίσεις πάντως κατά την άνοδο από τα χαμηλά του 2022 ακολούθησαν διορθώσεις, την πρώτη φορά ως τα χαμηλά του Οκτώβρη και τη δεύτερη ως τα πρόσφατα χαμηλά χωρίς να γνωρίζουμε αν εκεί ολοκληρώθηκε, αφού σύμφωνα με το καθοδικό σενάριο στο ημερήσιο αν ακυρωθεί ο Δ.Π πιθανολογείται η συνέχισή της προς την ισότητα C=A στην περιοχή λίγο πάνω από τα 3,50 ευρώ τουλάχιστον αφού θα έχει ενεργοποιηθεί κι ο πιθανολογούμενος ΩΚΩ. Όσο διατηρείται πάντως η ανοδική τάση το σενάριο αυτό είναι δευτερεύον. Το καλό σενάριο βέβαια είναι να έχουμε ήδη σχηματισμένο και το μεγαλύτερο διπλό πυθμένα που ενεργοποιείται πάνω από το τελευταίο υψηλό.

Χειρότερη όλων παραμένει η ΑΛΦΑ που δεν έχει δώσει ακόμα ένδειξη για αλλαγή της ημερήσιας τάσης σε ανοδική και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να διασπαστούν τα 1,693 ευρώ. Παρακάτω εξετάζεται το καλό σενάριο να έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση στα 1,504 ευρώ. Και σε αυτό πάντως υπάρχει ενδεχόμενο καθοδικού υπολοίπου όπως έδειξε κι ο Διόφαντος χθες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΛΑΒΙ

ΓΕΚΤΕΡΝΑ σενάριο αν. ΩΚΩ

ΕΣΥΜΒ

ΕΤΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΓΔ μακροπρόθεσμοι στόχοι

ΠΕΡΦCENER Επίτευξη στόχων

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *