ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΙΤΑΝ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Νέο υψηλότερο υψηλό, υψηλότερο χαμηλό και υψηλότερο κλείσιμο στο εβδομαδιαίο κερί, το 21ο συνεχόμενο χωρίς διάσπαση των χαμηλών των δυο προηγούμενων, οπότε οι οριζόντιες στηρίξεις δεν άλλαξαν και βρίσκονται στα δυο τελευταία ημερήσια low fractals το τελευταίο των οποίων είναι και το χαμηλό δυο εβδομάδων. Υπενθυμίζεται ότι το "ρεκόρ" του δείκτη από τα υψηλά του 1999 είναι 22 συνεχόμενα κεριά και συνέβη στο πρώτο ανοδικό από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου του 2022.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ανοδικές γραμμές τάσης που έχουν φρεσκαριστεί λίγο στα διαγράμματα μια κι οι πλησιέστερες από αυτές αναμένεται να μας απασχολήσουν/ανησυχήσουν οψέποτε η αγορά αποφασίσει να διορθώσει, όπως πιστεύω σύντομα αλλά και όπως αναφέρεται συχνά στις πολλές τελευταίες αναρτήσεις μου χωρίς ακόμα να "δικαιώνονται" οι εκτιμήσεις που διατυπώνονταν σ' αυτές.

Ήδη πάντως στις τράπεζες φαίνεται ότι η διόρθωση ίσως έχει ήδη ξεκινήσει αφού παρά τα νέα υψηλότερα υψηλά και χαμηλά στο εβδομαδιαίο κερί είχαμε χαμηλότερο κλείσιμο με τις τιμές του ΔΤΡ να βρίσκονται τις τελευταίες 5 εβδομάδες πέριξ του πρώτου στόχου του ανάστροφου ΩΚΩ χωρίς να μπορούν να κινηθούν προς τον μέγιστο στόχο.

Οι στηρίξεις στο ημερήσιο βρίσκονται όλο και πιο κοντά στις τρέχουσες τιμές του δείκτη, μετά τη βουτιά που ξεκίνησε την Πέμπτη.

Η συνολική εικόνα στο πινακάκι έχει επιδεινωθεί όσον αφορά στο ημερήσιο με σημαντικές δεικτοβαρείς μετοχές να βρίσκονται στο κόκκινο αλλά μόλις 6 από τις 50 (3 του FTSE) να κλείνουν την εβδομάδα κάτω από τον κινητό των 20 εβδομάδων.

Για τις τράπεζες αλλά και κάποιες άλλες σημαντικές δεικτοβαρείς μετοχές γράφτηκαν αρκετά στις δυο προηγούμενες αναρτήσεις οπότε θα ρίξουμε μια ματιά στην ΤΙΤΑΝ που παραμένει υψηλότερα του μέγιστου στόχου του τελευταίου μεγάλου σχηματισμού αναστροφής σε τιμές 2008 πράγμα που μας κάνει να σκεφτόμαστε και τις επόμενες μακροχρόνιες οριζόντιες αντιστάσεις από τα παλιά μηνιαία high fractals και στόχους ενός ακόμα μεγαλύτερου σχηματισμού αναστροφής που έχει ενεργοποιηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ 60λ Καθοδική διάσπαση

ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *