ΟΤΕ, HELLENIC ENERGY: Ματιές στη μεγάλη εικόνα

Πολλή κουβέντα εσχάτως για τον ΟΤΕ, ευλόγως αφού η μετοχή υποαποδίδει σε σχέση με την αγορά σχεδόν δυο χρόνια, έχοντας πάντως βρει μια βάση σε περιοχή που συμπίπτουν σημαντικά τεχνικά επίπεδα όπως είναι το 61,8% διόρθωσης όλου του ανοδικού από τα χαμηλά της πανδημίας, ο μέγιστος στόχος του σχηματισμού διπλής κορυφής του 2022 και η πιο σημαντική γραμμή τάσης στη μεγάλη εικόνα η S, στην οποία πατάει στα τελευταία 4 μηνιαία κεριά. Αυτά θα τα θυμηθούμε στα διαγράμματα που ακολουθούν. Η θετική απόκλιση του εβδομαδιαίου RSI ενισχύει την πιθανότητα να έχουμε δει σημαντικό πάτο.

Η πρώτη επαφή με αυτά τα επίπεδα έγινε στα 12,57 ευρώ στο χαμηλό του Μαρτίου του 2023 πριν από 11 μήνες. Το επίπεδο αυτό δεν έχει παραβιαστεί έκτοτε αφού η βουτιά που ξεκίνησε από την κορυφή της ισχυρής αντίδρασης ως τα 15,81, στο τελευταίο μηνιαίο high fractal, σταμάτησε στα 12,63 του Νοεμβρίου. Από τότε επί τρεις μήνες οι τιμές κυμαίνονταν σε ένα εύρος 0,87 ευρώ max. To range αυτό διασπάστηκε την Δευτέρα χωρίς όμως οι τιμές να πετύχουν το μέγιστο στόχο της διάσπασης στην περιοχή 14,30, όχι ακόμα τουλάχιστον. Η εικόνα μετά τις ανακοινώσεις χθες ήταν αποκαρδιωτική για όσους πίστεψαν ότι ήρθε η ώρα να δούμε μια σοβαρή αντίδραση της μετοχής. Οι τιμές επιστρέφουν αφού έπιασαν το στόχο του τελευταίου μικρότερου σχηματισμού διπλού πυθμένα, αγνοώντας τον προηγούμενο ελαφρά μεγαλύτερο ο οποίος εν τούτοις παραμένει ενεργοποιημένος όσο οι τιμές είναι πάνω από τα 13,47 ευρώ. Ήδη όμως το χθεσινό χαμηλό απέχει λιγότερο από 1 ευρώ από τις δοκιμασμένες στηρίξεις που προαναφέρθηκαν και κατά τη γνώμη μου το ρίσκο είναι πολύ μικρότερο από πολλές άλλες μετοχές στα τρέχοντα επίπεδα.

Η τάση στο ημερήσιο και στο εβδομαδιαίο είναι ανοδική. Στα 12,76 ευρώ έχουμε την οριζόντια στήριξη στο ημερήσιο ενώ στα 12,65 βρίσκεται η αντίστοιχη στήριξη στο εβδομαδιαίο. Η τάση στη μεγάλη εικόνα πάντως παραμένει καθοδική κι αλλάζει αν κάποια στιγμή παραβιαστεί η κορυφή στα 15,81.

Σημαντική είναι η διαρκής βελτίωση της τεχνικής εικόνας των τιμών στα ΕΛΠΕ μετά τις διαδοχικές διασπάσεις των πρώτων κατερχόμενων γραμμών τάσης οπότε η προσδοκία είναι η διάσπαση και της επόμενης (R2), της προτελευταίας δηλαδή. Η τελευταία (R1) είναι λίγο ψηλότερα από το μέγιστο στόχο του μεγάλου ανάστροφου ΩΚΩ η γραμμή λαιμού του οποίου στα 6,60 ευρώ έδωσε στήριξη στην τελευταία βουτιά του Οκτωβρίου.

Πιθανότητες για φρενάρισμα σε αυτά τα επίπεδα μια και ο ημερήσιος RSI έφθασε το 80

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ στα τελευταία σχόλια της ανάρτησης εκτιμήσεις ΜΕΤΑ το κλείσιμο της εβδομάδας για ΕΥΡΩΒ, ΒΙΟ, ΚΟΥΕΣ, ΛΑΜΔΑ κι ΕΧΑΕ.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *