ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ALPHA BANK: Ψάχνοντας επίπεδα στήριξης – DJIA, DAX by LAAPS

Νέα υψηλά επιφύλαξε η εβδομάδα που έκλεισε για τον FTSE σύμφωνα και με τις σημειώσεις στο εβδομαδιαίο που ισχύουν και για τον ΓΔ. H συνεχόμενη άνοδος πέρασε τους 4 μήνες και μοιραία τα επίπεδα στήριξης συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον παρά το γεγονός ότι τα σύννεφα που εμφανίζονται ήδη από τα τέλη του 2023 δεν εμπόδισαν τη συνέχεια του ράλι των τιμών και κατά το νέο έτος. Το επίπεδο οριζόντιας στήριξης στο ημερήσιο έχει ανέβει στο τελευταίο τοπικό χαμηλό της Τετάρτης κι αν αυτό παραβιαστεί σκεφτόμαστε ότι οι πιθανότητες για μια κάπως πιο σοβαρή διόρθωση είναι αυξημένες. Η ανερχόμενη γραμμή τάσης από τα χαμηλά του Οκτωβρίου δεν απέχει και πολύ από τα τρέχοντα επίπεδα κι αν πάμε για ένδειξη αλλαγής της ημερήσιας τάσης θα δοκιμαστούν σίγουρα.

Στο ΔΤΡ οριακά δεν είχαμε νεότερο υψηλό με τις τιμές να σχηματίζουν πιθανή μίνι διπλή κορυφή λίγο πάνω από τον 1ο στόχο του ανάστροφου ΩΚΩ. Η παραβίαση του χαμηλού της Τετάρτης θα αποτελεί ενεργοποίηση του σεναρίου που μπορεί να στείλει τις τιμές πέριξ των 1150 μονάδων. Η οριζόντια στήριξη είναι στις 1124 και για να απειληθεί πρέπει πρώτα να διασπαστεί καθαρά η ανερχόμενη γραμμή τάσης. Και εδώ είχαμε εβδομαδιαίο doji.

Πιο κοντά στη ημερήσια οριζόντια στήριξη βρίσκονται οι τιμές της ΑΛΦΑ που ήδη διορθώνουν για περισσότερο χρόνο από όσο διήρκησε η άνοδος μετά το deal με τους Ιταλούς χωρίς να φθάσει μέχρι τώρα ούτε στον 1ο στόχο των ανοδικών σχηματισμών. Τυχόν παραβίαση των 1,66 ευρώ θα είναι ένδειξη αλλαγής της ημερήσιας τάσης με όρους fractals.

Πολύ κοντά στις οριζόντιες στηρίξεις τους στο ημερήσιο βρίσκονται ακόμα κι οι τιμές της ΒΙΟ και της ΕΛΧΑ που για αυτόν τον λόγο έχουν επισημανθεί στο πινακάκι με καφέ χρώμα όπως ο δείκτης και η ΑΛΦΑ.

Από τις μετοχές του δείκτη στη αριστερή πλευρά βλέπουμε ότι τελευταία έχουν προστεθεί στις κόκκινες η ΔΕΗ η ΜΥΤΙΛ κι η CENER. Σταθερά στο κόκκινο παραμένουν οι ΤΕΝΕΡΓ, ΚΟΥΕΣ και ΕΥΔΑΠ τόσο στο ημερήσιο όσο και στο εβδομαδιαίο ενώ παραμένουν κάτω και από τον εβδομαδιαίο 20ρη.  Η σημείωση με το μπλε στην ΟΤΟΕΛ σημαίνει ότι είναι πολύ κοντά στην ημερήσια αντίσταση διαψεύδοντας την τελευταία οριακή καθοδική της ένδειξη. Από αυτές βέβαια μόνο η ΔΕΗ κι η ΜΥΤΙΛ έχουν σημαντική επίδραση στον ftse. Από τις υπόλοιπες πολύ κοντά στις ημερήσιες οριζόντιες στηρίξεις του βρίσκονται οι ΠΡΟΦ, ΛΑΒΙ, ΙΝΤΕΚ & ΕΚΤΕΡ.

Η γενική εικόνα στο πινακάκι παραμένει αντίστοιχη με την εικόνα της ανοδικής τάσης στην αγορά με τη μεγάλη υπεροχή του μπλε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

DJIADAX (LAAPS)

ΓΔ Στηρίξεις - βραχυπρόθεσμοι σχηματισμοί

ΕΛΠΕ Αλλαγή μεσοπρόθεσμης τάσης

ΚΛΜ Σε ανοδική τάση

ΟΤΕ βραχυπρόθεσμοι στόχοι

ΤΕΝΕΡΓ Αλλαγή ημερήσιας τάσης

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *