Εβδομαδιαία ανασκόπηση αγοράς

Άλλη μια εβδομάδα με νεότερα υψηλά κι όπως βλέπουμε στο μηνιαίο διάγραμμα του ΓΔ οι τιμές έφθασαν κάτι λιγότερο από 5% πριν το στόχο του ανοδικού τριγώνου και μια ανάσα πριν το υποτιθέμενο μεγάλο τρίτο κύμα της ανόδου από τα χαμηλά του 2020 γίνει διπλάσιο του επίσης υποτιθέμενου πρώτου κύματος, σύμφωνα πάντα με το βασικό σενάριο που έχω κατά νου. Στον RSI έχει γίνει πιο ξεκάθαρη η αρνητική απόκλιση σε σχέση με τα υψηλά του 2023 με το δείκτη στην υπεραγορασμένη ζώνη τιμών πάντως.

Το ευνοϊκό είναι ότι το καλό κλίμα συνεχίζεται στις ξένες μεγάλες αγορές με τον ΓΔ να υπεραποδίδει των μεγάλων ξένων δεικτών που συνεχίζουν την ανοδική πορεία προς τους 1ους στόχους των ανοδικών τους σχηματισμών κάνοντας νέα ιστορικά υψηλά (SP500 & DA) και αυτή την εβδομάδα ενώ πολύ κοντά σε νέα υψηλά βρίσκονται o DJIA κι ο NASDAQ.

Aπό τους δικούς μας σημαντικούς δείκτες η εβδομάδα αυτή ανήκε στον FTSED που υπεραπέδωσε των υπόλοιπων και με τη σειρά του διέσπασε τα υψηλά τους 2023, όλοι όμως έκαναν νεότερο υψηλό έτους. Το κακό(;) κι εδώ είναι ότι διατηρήθηκαν οι αρνητικές αποκλίσεις σε όλους αφού ο εβδομαδιαίος RSI τους είναι χαμηλότερα από τα υψηλά του το 2023. Αποκλίσεις όμως επίσης σε υπεραγορασμένα επίπεδα (>70) και τα καμπανάκια συνεχίζουν να χτυπάνε προειδοποιώντας για διόρθωση, όπως όμως κάνουν καιρό τώρα χωρίς να σταματά η άνοδος των τιμών. Οι τράπεζες είχαν αυτή την εβδομάδα χαμηλότερη απόδοση από τους FTSED & FTSEM συγκρατώντας και την απόδοση του ΓΔ.

Ο δείκτης συνολικής απόδοσης του ΓΔ που έχουμε καιρό να δούμε, έχει κι αυτός αρνητική απόκλιση πλην όμως στην υπεραγορασμένη ζώνη τιμών και πλησιάζει το 61,8% όλης της πτώσης από το τελευταίο υψηλό πριν τη βουτιά της μνημονιακής περιόδου έχοντας ξεπεράσει προ πολλού τα υψηλά του 2014 αλλά και όλα τα μηνιαία high fractals πριν αυτό του 2009.

Η εικόνα στο πινακάκι είναι καλύτερη ωστόσο, με μείωση του κόκκινου, αφού κάποιοι τίτλοι διέσπασαν τις οριζόντιες αντιστάσεις τους στο ημερήσιο ή / και το εβδομαδιαίο ενώ μόλις 7 έκλεισαν την εβδομάδα χαμηλότερα από τον εβδομαδιαίο 20ρη. Αντίθετη κίνηση είχαμε στο ημερήσιο της ΕΕΕ, της ΔΕΗ και της ΑΛΜΕ ως γνωστόν που κοκκίνισαν.

Ακολουθούν κάποια διαγράμματα τίτλων που δεν μπαίνουν τόσο συχνά, με τις σημειώσεις για το λόγο που κρίθηκε ότι άξιζαν μιας αναφοράς:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *