SP500, DJIA, NASDAQ, FTSE L.C, ΔΤΡ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Εξαιρετικά ευνοϊκό το διεθνές περιβάλλον με τον SP500 να ακολουθεί τελικά τον DJIA σε νέα ιστορικά υψηλά. Ο NASDAQ μπορεί να μην έφθασε ακόμα εκεί αλλά όπως κι άλλοι έχει κι αυτός ενεργοποιημένο σχηματισμό ανάστροφου ΩΚΩ με πολύ φιλόδοξους στόχους.

Ο FTSE L.C διόρθωσε ελαφρά μετά και τις αρνητικές αποκλίσεις στη μεγαλύτερη εικόνα αλλά έχει στόχους υψηλότερα όπως θα θυμηθούμε στα διαγράμματα που ακολουθούν με ένα από τα κυματικά σενάρια.

Βασικός μοχλός της τελευταίας κίνησης στα νέα υψηλά 9+ ετών ήταν οι τράπεζες ο δείκτης των οποίων επίσης διόρθωσε ελαφρά μετά τη δική του απόκλιση αλλά έχει επίσης ενεργοποιημένο ανοδικό σχηματισμό με στόχους πολύ υψηλότερα.

Από τους υπόλοιπους 8 τίτλους με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση, τα εβδομαδιαία διαγράμματα των οποίων ακολουθούν παρακάτω με σύντομα σχόλια, ξεχωρίζουν βέβαια η ΔΕΗ κι ο ΜΥΤΙΛ, ενώ η ΜΠΕΛΑ είχε την καλύτερη εβδομαδιαία απόδοση. Τη χειρότερη εικόνα εξακολουθούν να έχουν ο ΟΤΕ κι τα ΕΛΠΕ.

Στο επικαιροποιημένο πινακάκι που ακολουθεί έχουν περιληφθεί και άλλοι τίτλοι μετά την αύξηση του όγκου συναλλαγών που παρατηρείται τελευταία. Η γενικότερη εικόνα είναι ελαφρά επιδεινωμένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη της προηγούμενης εβδομάδας με τα κόκκινα να αυξάνονται έστω κι αν ακόμα είναι μειοψηφία. Οι τίτλοι των οποίων οι τιμές έκλεισαν κάτω από τον εβδομαδιαίο 20ρη επίσης αυξήθηκαν σε 10.

Σημαντική ήταν η επιδείνωση στην ΤΕΝΕΡΓ που είναι ο 13ος τίτλος σε κεφαλαιοποίηση.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *