ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μια καλή εβδομάδα

Μια ακόμα εξαιρετική εβδομάδα για τις συστημικές τράπεζες με τις τιμές του δείκτη τους να πιάνουν στην τελευταία συνεδρίαση τον στόχο του ανάστροφου ΩΚΩ που είχε ενεργοποιηθεί από τον Νοέμβριο με σαφήνεια και χωρίς οι τιμές να επιστρέψουν καν για κάποιο retest επιβεβαίωσης στη γραμμή λαιμού.    Στο μηνιαίο βλέπουμε ότι πιάστηκε επίσης και η τελευταία οριζόντια αντίσταση πριν από το υψηλό της περιόδου μετά την καταστροφή του 2015. Βλέπουμε επίσης και την πρώτη αρνητική απόκλιση καθώς και κάποια σενάρια για το που μπορεί να βρισκόμαστε κυματικά, με πολλά ερωτηματικά βεβαίως.  Η ΕΤΕ εξακολουθεί να προηγείται στα ποσοστά ανόδου το νέο έτος αλλά η ΕΥΡΩΒ είχε την καλύτερη απόδοση την εβδομάδα που έκλεισε. Τελευταία ως συνήθως η ΑΛΦΑ.

Πρωταγωνίστρια λοιπόν σε εβδομαδιαία απόδοση η ΕΥΡΩΒ χάρις στην άνοδο της Παρασκευής κι είναι η 2η μετά την ΕΤΕ σε νέα υψηλά 8+ ετών. Οι στόχοι των ανοδικών σχηματισμών είναι βέβαια γνωστοί εδώ και καιρό αλλά θα τους ξαναθυμηθούμε στα διαγράμματα που ακολουθούν με τη μεγαλύτερη εικόνα.

Όσον αφορά τις ΠΕΙΡ που θέλει ελάχιστα να κάνει κι αυτή υπέρβαση των υψηλών του 2023 την ΑΛΦΑ που απέχει περισσότερο αλλά και την ΕΤΕ που μαζί με τη ΔΕΗ σήκωσε και πάλι στους ώμους της την αγορά γράφουμε σχεδόν καθημερινά και δεν έχει αλλάξει κάτι. Κάποιες τελευταίες σκέψεις σημειώνονται στα εβδομαδιαία διαγράμματά τους που ακολουθούν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αρνητική απόκλιση στην ΕΤΕ.

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *