ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Εβδομάδα με χαμηλότερο υψηλό μετά το καθοδικό γύρισμα της Παρασκευής στις τράπεζες και τη ΔΕΗ κυρίως με ισχυρή πιθανότητα να βλέπουμε την εξέλιξη ενός σεναρίου διπλής κορυφής που ενεργοποιείται κάτω από τις 1284,69 μονάδες με την επόμενη οριζόντια στήριξη να βρίσκεται στο χαμηλό των 1268 μονάδων λίγο πριν τον στόχο του σχηματισμού. Αυτή τη φορά την αρνητική απόκλιση στα ψηλά την ακολούθησε μια σοβαρή διορθωτική μέρα με τον RSI να βιάζεται να καταγράψει χαμηλότερα επίπεδα πριν τις τιμές του δείκτη, γεγονός που έχει δυο ερμηνείες. Η τάση πάντως είναι ακόμα ανοδική εδώ και δυο μήνες σχεδόν.

Στη μεγαλύτερη εικόνα βέβαια είναι νωρίς να παρουσιαστούν σημάδια ανησυχίας αλλά τα σενάρια πολλά των οποίων είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση από τον Διόφαντο παραμένουν ανοιχτά.

Ο ΓΔ έμεινε πίσω από τους μεγάλους ξένους δείκτες σε μηνιαία απόδοση αλλά εξακολουθεί να προηγείται στην απόδοση από τα χαμηλά του Οκτωβρίου έστω και χωρίς να έχει κάνει νεότερο υψηλό.

 Στην ΠΕΙΡ η διόρθωση ήρθε λίγο πριν τον μέγιστο στόχο του διπλού πυθμένα και τον 1ο στόχο του ανάστροφου ΩΚΩ μετά τη  αρνητική απόκλιση. Η κύρια οριζόντια στήριξη βρίσκεται στα 3,066 ευρώ κι η παραβίασή της θα είναι ένδειξη αλλαγής της τάσης στο ημερήσιο.

Η τάση είναι ανοδική και στη μεγαλύτερη εικόνα που εξετάζουμε μετά το περυσινό ιστορικό χαμηλό μετά την πολλοστή ανακεφαλαιοποίησή της.

Το σημείο καμπής τόσο στον ΓΔ όσο και στην ΠΕΙΡ είναι βέβαια το χαμηλό του Οκτωβρίου το οποίο δεν διαφαίνεται κανένας λόγος βεβαίως να δοκιμαστεί στο ορατό μέλλον.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *