JUMBO, MOTOR OIL, EPSILON NET, ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – ΕΤΕ, ΔΕΗ, ΑΒΑΞ, GALAXY MEZZ

JUMBO

Δεύτερη φορά οι τιμές σταμάτησαν στα 23,60 ευρώ όπου (συμπτωματικά) βρίσκεται ο πρώτος στόχος της διπλής κορυφής του καλοκαιριού και η εικόνα επιτρέπει συνειρμούς για σχηματισμό διπλού πυθμένα που ενεργοποιείται πάνω από τα 27,20 κι ακόμα κι ο πρώτος στόχος του είναι σε νέα ιστορικά υψηλά. Η τάση γίνεται ανοδική στο ημερήσιο με όρους fractals με υπέρβαση του τελευταίου τοπικού υψηλού στα 25,92 ευρώ.Το σενάριο σχηματισμού του διπλού πυθμένα είναι ευδιάκριτο και στο εβδομαδιαίο αφού στα 23,60 έχουμε καλοσχηματισμένα τα δυο τελευταία εβδομαδιαία low fractals. Στα 27,20 έχουμε το τελευταίο εβδομαδιαίο high fractal. Η παραβίαση του επιπέδου αυτού αλλάζει ουσιαστικά σε ουδέτερη τη μεσοπρόθεσμη τάση που παραμένει καθοδική προς το παρόν με τις τιμές πέριξ του κινητού των 20 εβδομάδων, ενώ αν παραβιαστεί η βάση στα 23,60 παίρνει σειρά ο κύριος στόχος της διπλής κορυφής στα 22,28.

MOH

Ξεκάθαρα ανοδική η τάση στο ημερήσιο κι οι τιμές δεν έχουν φθάσει ακόμα ούτε στα μισά της διαδρομής προς το μέγιστο στόχο της διάσπασης του τριγώνου αφού βρήκαν μια κόντρα στην γραμμή τάσης που ενώνει τις δυο κορυφές του RANGE εντός του οποίου κινούνται η τιμές όλο το 2023. Η ανοδική διάσπαση των 25,56 ενεργοποιεί τον μεγάλο διπλό πυθμένα και με βάση όσα βλέπουμε ως τώρα αποτελεί το κυρίαρχο σενάριο. Η  κόκκινη γραμμή στο ημερήσιο θα μπορούσε να είναι και γραμμή λαιμού ενός ανάποδου ΩΚΩ που έχει ενεργοποιηθεί από τις 28/11 κι έχει θεωρητικό μέγιστο στόχο τα 26,84 ευρώ.

ΕΠΣΙΛ

Σε πολύ στενό εύρος κινούνται οι τιμές το τελευταίο δίμηνο μετά την άτσαλη πτώση ισορροπώντας στα μισά περίπου της διαδρομής από το ιστορικό υψηλό. Τυχόν υπέρβαση των 9,89 ευρώ θα είναι ένδειξη ανοδικής αλλαγής τάσης τόσο στο ημερήσιο όσο και στο εβδομαδιαίο με το στόχο της ανοδικής διάσπασης στα 10, 60 περίπου. Περίπου 0,70 ευρώ από το σημείο της διάσπασης θα είναι ο στόχος αντίστοιχα σε περίπτωση καθοδικής διάσπασης του στενού range τιμών.

Σ ότι αφορά τους δείκτες, έκλεισαν την εβδομάδα με θετικό πρόσημο παρά την κακή συνεδρίαση της Παρασκευής κι αυτή φορά κορύφωσαν στο 80% διόρθωσης όλης της πτώσης , μακριά ακόμα από τον πρώτο στόχο του αν. ΩΚΩ αλλά αρκετά πάνω από τον κινητό των 20 εβδομάδων. Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι εκτός από την εμφάνιση μιας αρνητικής απόκλισης στο ημερήσιο του ο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης που είναι βέβαιο πως θα αρθεί με μια ακόμα καλή εβδομαδιαία απόδοση μέρες που είναι. Η κίνηση των τιμών μέσα στην ανερχόμενη σφήνα συνεχίζεται. Η κάτω γραμμή της φαίνεται πιο πιθανό να δοκιμαστεί πρώτη.

Σημειωτέον ότι η αρνητική απόκλιση δεν υφίσταται στον ΓΔ που κατά τα λοιπά παρουσιάζει την ίδια τεχνική εικόνα. Η οριζόντια στήριξη στο ημερήσιο είναι στο χαμηλό της 5/12/23 όπως και στον FTSE.

Η αγορά μας έχει σαφή σημάδια κορεσμού που δεν της επέτρεψαν μέχρι στιγμής να ακολουθήσει τους μεγάλους ξένους δείκτες σε νέα υψηλά έτους και δείχνει ότι είναι αμφίβολο αν θα το κάνει τις 8 συνεδριάσεις που απομένουν για να κλείσει η χρονιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΒΑΞ

ΕΤΕ Επίτευξη στόχου - σενάρια

ΔΕΗ

ΓΚΜΕΖ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *