AEGEAN AIRLINES: Απόπειρα κυματικής προσέγγισης

Σε ανοδική τάση οι τιμές, με 7 συνεχόμενες εβδομάδες πάνω από τον κινητό των 20 εβδομάδων αλλά η αντίδραση μετά την διόρθωση κατά 47% όλου του μεγάλου ανοδικού τον Οκτώβριο έχει σταματήσει πριν 5 εβδομάδες στο 61,8% διόρθωσης του πτωτικού χωρίς να καταφέρει να το ξεπεράσει παρά το γεγονός ότι η ημερήσια τάση παραμένει επίσης ανοδική από τις 2 Νοεμβρίου.

Στα διαγράμματα που ακολουθούν σημειώνονται δυο σενάρια - απόπειρες κυματικής εκτίμησης, επικρατέστερο των οποίων νομίζω πως είναι το μπλε, να βρισκόμαστε δηλαδή σε ένα παρατεταμένο κύμα (iv) και να εκκρεμεί το κύμα (v) με το οποίο θα ολοκληρωθεί μια πεντακυματική άνοδος του 1ου κύματος του μεγαλύτερου κύματος (5)/ΙΙΙ που θα δούμε στο μηνιαίο . Το ποιο σενάριο θα επαληθευτεί εξαρτάται και από το αν η αγορά θα εξακολουθήσει να κινείται ανοδικά, δεδομένου ότι δεν έχει επιτευχθεί και ο στόχος του σχηματισμού διπλού πυθμένα. Η οριζόντια βραχυπρόθεσμη στήριξη είναι στα 11,24 ευρώ.

Το επικρατέστερο σενάριο όπως φαίνεται στο μηνιαίο είναι να βρισκόμαστε στο μεγάλο κ. (5) του μεγαλύτερου ΙΙΙ που γύρω στα 15 ευρώ θα γίνει 1,618 φορές το κύμα Ι. Εκεί το εσωτερικό κ. (5) θα έχει ξεπεράσει κατά πολύ την ισότητα με το κ. (1) χωρίς πάντως να έχει φθάσει στο 161,8% αυτού

Η επιφύλαξη έχει να κάνει με το ότι η διόρθωση από τα 13,80 ως τα 9,43 ευρώ δεν μοιάζει με τρικυματική αλλά σαν το πρώτο από τα τρία κύματα ενός κύματος 4. Αν πάντως πράγματι στα 12,16 ολοκληρώθηκε το κύμα Β τότε το τρίτο κύμα της διόρθωσης δεν πρέπει να φθάσει την ισότητα με το Α, ούτε καν να πάει χαμηλότερα των 9 ευρώ όπου το κύμα (3) θα έχει διορθωθεί κατά 50%μ διότι δεν θα πρόκειται για για κ. (4), το οποίο είναι ήδη οριακά βαθιά διόρθωση (για κ. 4)  και πρέπει να ξαναμετράμε το ενδεχόμενο στα 13,80 να είχαμε μόνο το κύμα 1 του (3) του ΙΙΙ.

Εξυπακούεται ότι περιμένω τις απόψεις των φίλων που έχουν εμβαθύνει περισσότερο στα κυματικά, αναφορικά με το πως αλλιώς μπορεί να εξηγείται κυματικά η πορεία των τιμών της μετοχής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΠΑΠ UPD

ΑΔΜΗΕ

ΚΟΥΕΣ (ΗΛΙΑΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *