ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τέλειωσαν τα καύσιμα;

5η μέρα διόρθωσης για τον δείκτη να βρίσκεται μια ανάσα πριν το χαμηλό της Τρίτης που είναι πλέον και το χαμηλότερο των δυο τελευταίων τοπικών χαμηλών στο ημερήσιο, άρα και η οριζόντια στήριξη. Το αρνητικό σενάριο είναι να διασπαστεί η στήριξη και να έχουμε ένδειξη αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης σε καθοδική και το θετικό σενάριο είναι να βλέπουμε απλώς το σχηματισμό ενός δεξιού ώμου ενός νέου ανάστροφου ΩΚΩ μεγαλύτερο του ήδη ενεργοποιημένου όπως βλέπουμε στα διαγράμματα. Ο δείκτης εξακολουθεί να βρίσκεται υψηλότερα του κινητού των 20 εβδομάδων και δεν προλαβαίνει πιθανότητα να τον διασπάσει πτωτικά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Όποτε και να το κάνει βέβαια θα σημαίνει ότι επιβεβαιώνεται η καθοδική τάση και μάλιστα σε μεσοβραχυπρόθεσμο ορίζοντα.   Από τις 4 συστημικές τράπεζες μόνο η ΕΤΕ κατάφερε να διασπάσει οριακά χθες την οριζόντια στήριξή της των 5,99 ευρώ στο ημερήσιο έστω κι αν έκλεισε οριακά υψηλότερα με τη χειρότερη εικόνα της ημέρας. Οι άλλες τρεις έχουν το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά τους αρκετά χαμηλότερα (13/11 για ΑΛΦΑ κι ΕΥΡΩΒ και 21/3 για ΠΕΙΡ) όπως βλέπουμε στα ημερήσια διαγράμματά τους αλλά συμμετείχαν εξ' ίσου "πρόθυμα" με την ΕΤΕ στη διόρθωση, με πιο "πρόθυμη" την ΕΥΡΩΒ που βρέθηκε πιο κοντά σε νέο υψηλό έτους πριν τη τρέχουσα διόρθωση, χωρίς ακόμα να χαλάσουν τους γνωστούς ανοδικούς σχηματισμούς τους που αναφέρονται και στο πινακάκι παρακάτω. Οι τιμές τους έχουν διορθώσει ως τώρα ως πέριξ του πρώτου fibo 23.6% οπότε ίσως είναι νωρίς να πούμε με σιγουριά ότι έμειναν από ανοδικά καύσιμα όπως δείχνουν.

Στο εβδομαδιαίο και οι 4 βρίσκονται υψηλότερα του εβδ. 20ρη με την ΠΕΙΡ και την ΕΥΡΩΒ να είναι στο εβδομαδιαίο σε ανοδική τάση σε ανοδική με όρους fractals ενώ οι άλλες δυο όπως κι ο δείκτης θα χρειαστεί να κάνουν νέο υψηλό έτους για να το πετύχουν.         

Ειδικότερα στην ΕΥΡΩΒ που προηγείται ελαφρώς των υπόλοιπων σε αυτή την κατηφόρα θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι έχει από χθες ενεργοποιημένο ένα μικρό σχηματισμό από τη διπλή κορυφή στα 1,6995 ευρώ που μπορεί να τη φέρει προς τα 1,52, όπως βλέπουμε στο 120λ διάγραμμά της που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΔΜΗΕ (Nikdan)

ΕΛΠΕ

ΣΑΡ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *