ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΟΤΕ ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σκέψεις και σημειώσεις

Πολλές και αντικρουόμενες οι μάκρο προβλέψεις των φίλων που κρίνουν με βάση τα κύματα όπως βλέπουμε αρκετό καιρό τώρα, ειδικά μετά την κορύφωση του Ιουλίου στην αγορά. Η άποψή μου είναι ότι η αγορά είδε τα χαμηλά της το 2016 ανεξάρτητα από τις μετρήσεις που βλέπουμε μετά.

Ακολουθεί μια απόπειρα να δούμε τη μεγάλη εικόνα μέσα από εργαλεία που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στις αναρτήσεις στο παρελθόν:

Το σύστημα aligator όπως βλέπουμε δείχνει καθαρά ανοδική τάση με τη διάταξη των κινητών του και μάλιστα στο χαμηλό του Οκτώβρη η διόρθωση σταμάτησε μόλις οι τιμές άγγιξαν τα χείλη του αλιγάτορα για πρώτη φορά το 2023 με την ανοδική αντίδραση να ξεκινά ακριβώς εκεί. Το ίδιο παρατηρείται και ως προς το σύννεφο του Ichimocu παραμετροποιημένο με μηδενική μετατόπιση.

Το τελευταίο μηνιαίο τοπικό χαμηλό είναι στο χαμηλό του 2022 και δεν βοηθά στην αξιολόγηση της τάσης. Οι τιμές βρίσκονται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στους εκθετικούς κινητούς των 6 μηνιαίων υψηλών και χαμηλών γεγονός που δείχνει ότι είμαστε εν μέσω διόρθωσης αλλά χωρίς ακόμα να υπάρχει ένδειξη αλλαγής της μεσομακροπρόθεσμης τάσης.

Η μεσοπρόθεσμη τάση έχει βεβαίως γίνει καθοδική μετά τη διάσπαση του εβδομαδιαίου τοπικού χαμηλού στις 1227,54 μονάδες που έστειλε τον δείκτη 120 μονάδες χαμηλότερα κι ακόμα οι τιμές βρίσκονται κάτω από αυτό επίπεδο παρά την αντίδραση και είναι πιθανή η επιστροφή τους από τον εκθετικό κινητό των 20 εβδομάδων.

Η ανοδική αντίδραση φρέναρε τελικά έχοντας διορθώσει το τελευταίο πτωτικό κατά 55% κι έχουμε 3 συνεχόμενες συνεδριάσεις με αρνητικό πρόσημο κι όλα δείχνουν ότι θα έχουμε αρνητικό κλείσιμο γι αυτή εβδομάδα μετά από 4 θετικές. Η τάση στο ημερήσιο έχει βέβαια γίνει ανοδική από την 2/11/23 και παραμένει αφού δεν έχει ακόμα απειληθεί ούτε καν το τελευταίο τοπικό χαμηλό της 26/10/23. Για την ώρα η ανοδική γραμμή της πολύ βραχυπρόθεσμης τάσης Σ2 άντεξε στη χθεσινή συνεδρίαση αλλά η χθεσινή πτώση μετά από 8 ανοδικές συνεδριάσεις στον SP500 δεν προδιαθέτει σε καλό κλείσιμο της εβδομάδας για το ΧΑΑ.

Οι πιέσεις ήταν στοχευμένες σε μετοχές με μεγάλη βαρύτητα στους δείκτες όπως η ΠΕΙΡ, η ΕΥΡΩΒ, η ΑΛΦΑ, η ΔΕΗ η ΜΥΤΙΛ κι η ΜΟΗ. Την μεγαλύτερη πίεση όμως  δέχθηκε χθες ο ΟΤΕ που ακύρωσε τη θετική εικόνα που φάνηκε να διαμορφώνεται με τον μίνι σχηματισμό του διπλού πυθμένα που δεν φαίνεται πια να μπορεί να κρατήσει. Η βραχυπρόθεσμη τάση γίνεται καθοδική ακόμα και με ενδοσυνεδριακή καθοδική διάσπαση των 12,90 ευρώ με την επόμενη οριζόντια στήριξη να βρίσκεται στα 12,57. Οι στόχοι του ΩΚΩ που ενεργοποιήθηκε πάλι είναι βέβαια πολύ χαμηλότερα.

Αντίθετα κινήθηκαν μετά από καιρό οι τιμές στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ σταματώντας ακριβώς στην οριζόντια αντίσταση του ημερήσιου μετά από σημαντική άνοδο με μεγάλο όγκο συναλλαγών. Η τάση παραμένει καθοδική στο εβδομαδιαίο  αλλά η τεχνική εικόνα επιτρέπει και θετικό σενάριο όπως βλέπουμε στα διαγράμματα που ακολουθούν.

ΔEITE AKOMH

ΔΕΗ (NIKDAN)

ΔΕΗ (ZELIS)

ΟΤΕ UPD

ΕΛΛΑΚΤΩΡΔΤΡ, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΤΕ  (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΕΕΕ (ΤΑΣΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *